Türk Kızılay binlerce kişiye ilk yardım eğitimi verdi!

Türk Kızılay, sunduğu eğitim ve bilgilendirme çalışmalarıyla 2023 yılında 776 bin 312 kişiyi ilk yardım konusunda bilinçlendirerek hayat kurtarıcı öneme sahip bir rol üstlendi.

Türk Kızılay binlerce kişiye ilk yardım eğitimi verdi!
Yayınlanma:

İlk yardım alanında gerçekleştirdiği eğitim ve seminerlerle toplumun çeşitli kesimlerine ulaşan Kızılay, Türkiye genelinde 26 ilde bulunan 29 İlk Yardım Eğitim Merkezi ile hizmetlerini sürdürüyor.

kizilayy.jpg

Türk Kızılay İlk Yardım Eğitim Merkezleri tarafından 2023 yılı içerisinde 55 bin 406 kişiye sertifikalı eğitim verilirken, 445 bin 603 kişiye de bilinçlendirme eğitimleri sağlandı. Ayrıca, Millî Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü iş birliğiyle ülke genelindeki öğretmenlere de Kızılay Sertifikalı ilk yardım eğitimleri sunuldu. Bu kapsamda, 2023 yılında 275 bin 303 öğretmen sertifikalı ilk yardım eğitimi aldı.

Türk Kızılayın yürüttüğü bu kapsamlı çalışmalar sonucunda, Türkiye genelinde toplamda 776 bin 312 kişi ilk yardım alanında bilinçlendirilerek acil durumlara müdahale konusunda daha donanımlı hale geldi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.