Türkiye büyük bir 'buzdolabı' oldu: Ankara'da kar ne zaman? Başkent güne 'karanlık' başladı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel tahminlerine göre, Türkiye genelinde hava durumu, yağışlar ve kuvvetli rüzgarın etkisi altına giriyor. Dondurucu soğukların ülkeye giriş yapmasının ardından kar yağışı da bazı bölgelerde etkili oluyor. Ankara'da hava durumu nasıl, kar geliyor mu? İşte detaylar...

Türkiye büyük bir 'buzdolabı' oldu: Ankara'da kar ne zaman? Başkent güne 'karanlık' başladı!
Yayınlanma:

Türkiye'de mevsim normallerinin üzerinde geçen Aralık ayının ardından, 2024 ile beraber soğuk havalar kendini hissettirmeye başladı. Ankara'da da havalar bir anda soğuyarak yağış geçişlerinin etkisi altında kaldı. 12 Ocak sabahı karanlık bir havaya uyanan Ankara, bu hafta üşüyecek...

Orta ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yoğun yağışlar öngörülüyor. Aynı zamanda Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu bölgesinde karla karışık yağmur ve kar yağışları bekleniyor. Hatay, Rize ve Artvin kıyılarında kuvvetli yağmur, Hakkari, Bitlis, Muş ve Van'ın güney ilçeleri ile Rize ve Artvin'in iç ve yüksek kesimlerinde ise yer yer yoğun kar yağışları tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında belirgin bir değişiklik beklenmezken, rüzgarın genellikle kuzeyli, güneydoğu kesimlerde ise güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülüyor. Ancak Marmara ve Orta Karadeniz bölgelerinde rüzgarın kuvvetli (40-60 km/saat) olarak etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji, kuvvetli yağış uyarısı yaparak özellikle Hatay, Rize ve Artvin kıyılarında kuvvetli yağmur, Hakkari, Bitlis, Muş ve Van'ın güney ilçeleri ile Rize ve Artvin'in iç ve yüksek kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışlarına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunmasını aktardı.

ANKARA'DA SİS VE KARA BULUTLAR

Ankara'da 12 Ocak 2024 Cuma sabahı 'güneş doğmadı'. Başkent güne kapalı bir havayla merhaba derken, kuvvetli ayazın etkisiyle adeta 'kırağı yağdı'. Sis ve puslu hava Ankara'da yoğun şekilde etkili olurken hava durumu -1 derece seviyelerini gösterdi. Hissedilen sıcaklığın daha düşük seviyelerde olduğu Başkent'te yüksek kesimlerde karla karışık yağmur bekleniyor.

İlerleyen günlerde Ankara'da yağış beklentisi az olsa da 'Ankara ayazı' etkisini günden güne daha da artıracak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.