Türkiye Güzellikleri Sergisi’nin ilk durağı Adana oldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD), 39 yıldır aralıksız olarak düzenlediği ‘Yılın Basın Fotoğrafları’ içerisinde ayrıca yer alan ‘Türkiye Güzellikleri’ yarışmasında ödül alan ve katılan fotoğraflar Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’nda sergilendi.

Türkiye Güzellikleri Sergisi’nin ilk durağı Adana oldu
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Yılın Basın Fotoğrafları yarışmasında, 2018 yılından bu yana ‘Türkiye Güzellikleri’ yarışması ayrı bir kategori olarak yarışmacılara sunuluyor. 6 senedir Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde çekilen fotoğraflar sergileniyor. Her yıl 5 binden fazla eserin katıldığı yarışmada ödül alan ve katılan yarışmacıların eserleri, Türkiye Kültür Yolu Festivallerinde yer alacak.

16 ilde toplam 8 ay boyunca devam edecek Kültür Yolu Festivalleri, kent meydanlarında ‘Türkiye Güzellikleri Sergisi’ ile sergilenecek. Bu yıl Kültür Yolu Festivallerinin ilk durağı Adana Portakal Çiçeği Karnavalı oldu. Ramazanoğlu Kültür Merkezi’nde sergilenen fotoğraflar, 15 ilden sonra Akdeniz’in incisi Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda hem vatandaşlarımıza hem de turistlere sergilenecek.

f1.jpg

31 USTADAN FOTOĞRAF

Türkiye Güzellikleri Sergisi’nde 31 usta foto muhabiri/fotoğrafçıdan 39 fotoğraf yer aldı. Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlayan TFMD, senelerdir çeşitli alanlarda sergiler açıyor. Bu yıl da 16 ili ‘Kültür Yolu Festivalleri’ ile gezecek.

f2.jpg

“GENİŞ KİTLELERE ULAŞMASI ADINA AÇIK HAVA MEKANLARINI TERCİH ETTİK”

TFMD Başkanı Rıza Özel sergi hakkında, TFMD arşivinden seçilen farklı fotoğrafların bugüne kadar yirminin üzerinde ülkede sergilendiğini belirterek şunları söyledi:

"ABD’den Rusya’ya, Madagaskar’dan Kanada’ya, Güney Afrika’dan Hindistan’a dünyayı dolaştı. Kültür Yolu Festivallerini çok önemsiyoruz. Türkiye’de bugüne kadar yapılan belki de en kapsamlı kültür sanat etkinliği. Kültür Yolu Festivalleri sayesinde şimdi de sahip olduğumuz Türkiye Güzellikleri Fotoğraflarını ülkemizde yerli yabancı herkesin dikkatine sunuyoruz.

Türkiye Güzellikleri fotoğraflarımız, Kültür ve Turizm Bakanlığı organizasyonu sayesinde festivallerde açık hava alanlarında ve kent meydanlarında vatandaşlarımızla buluşacak. Geniş kitlelere ulaşması adına açık hava mekanlarını tercih ettik. Bu sergi sayesinde Erzurum’un Palandöken’i Trabzon’a, Trabzon’un Sümela Manastırı Nevşehir’e, Nevşehir’in balonları İstanbul’a, İstanbul’un Kız Kulesi, Şanlıurfa’ya, Şanlıurfa’nın Kümbetevleri Antalya’ya taşınacak. Ülkemizin sahip olduğu görsel zenginlik, bu sergi sayesinde Kültür Yollarını süsleyecek.”

f3.jpg

SERGİDEKİ FOTOĞRAFLARIN SAHİPLERİ

Ahmet Faruk Sarıkoç, Ahmet Aslan, Ahmet Turan Kural, Ali Mermertaş, Beytullah Eles, Cem Öksüz, Gülin Yiğiter, Erdem Şahin, Ekrem Kalkan, Emrah Gürel, Emrullah Akgün, Ercan Arslan, Esengül Alıcı, Hasan İçel, İsa Cıda, İsa Terli, İsmail Serhat Şahin, Levent Kulu, Mehmet Aslan, Meriç Aktar, Metin Öztürk, Ozan Güzelce, Rıza Özel, Selahattin Sönmez, Selçuk Şamiloğlu, Seymen Bozarslan, Sinan Çakmak, Soner Kılınç, Ufuk Turpcan, Ünal Çam ve Tolga Adanalı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.