Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Polatel: “kuşatMA” kitabı uluslararası belge niteliğinde

Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel, "kuşatMA Habercilerin Kaleminden Gazze Ablukası" adlı kitapta, Gazze'de 7 Ekim'de başlayan İsrail saldırılarını takip eden 68 gazetecinin anılarının yer aldığını söyledi.

Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Polatel: “kuşatMA” kitabı uluslararası belge niteliğinde
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Başkent'te 20. Ankara Kitap Fuarı, kapılarını dün ziyaretçilerine açtı. Fuarda, Türkiye Haber Kameramanları Derneği ve Medya-İş Sendikasının desteğiyle hazırlanan, Gazze'de 7 Ekim'de başlayan İsrail saldırılarını takip eden habercilerin anılarını anlattığı "kuşatMA Habercilerin Kaleminden Gazze Ablukası" adlı kitap da yer aldı.

kulatma7.gif

Eylül Fuarcılık tarafından ATO Congresium'da düzenlenen fuarda bir araya geldiğimiz Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel,anadolugazete.com.tr’ye önemli açıklamalarda bulundu.

Derneğin; “kalkışMA”, “sarsılMA” ve “kuşatMA” adlı 3 kitabı piyasaya çıkardığını belirten Polatel, “kuşatMA” adlı kitapta, Gazze'de 7 Ekim'de başlayan İsrail saldırılarını takip eden 68 gazetecinin anılarının yer aldığını söyledi.

“kuşatMA” KİTABI ULUSLARARASI BELGE NİTELİĞİNDE

Azerbaycan, Filistin ve Türkiye’deki gazetecilerin kitapta anılarının yer aldığını bildiren Polatel, “kuşatMA” kitabına ilişkin, şunları kaydetti:

“Bu kitap, uluslararası belge niteliğinde, İsrail’in soykırım yaptığını anlatan bir belge niteliğinde oldu. Kitap, o bölgede görev yapan gazetecilerin yaşadıkları tüm zorlukları anlatıyor. Kitapta gazetecilerin anıları yer alıyor. Meslektaşlarımız bölgede yaşadıkları zorlukları kitaba aktardı."

kusatma6.gif

“SAVAŞ BÖLGESİNDE 137 GAZETECİ HAYATINI KAYBETTİ”

Gazetecilerin en iyi analiz ve gözlem yapabilen kişiler olduğunu vurgulayan Polatel, Gazze’de gazetecilerin de hayatını kaybettiğini anımsattı.

kulatma8.gif

İsrail- Filistin çatışması nedeniyle son bir yılda en çok gazetecinin hayatını kaybettiği dönem olduğuna işaret eden Polatel, şunları söyledi:

“Filistin’de hayatını kaybeden meslektaşlarımızın sayısı 137’ye yükseldi. Meslektaşlarımıza ithafen çıkarılmış bir kitaptır. Kitabın ilk dört sayfasında hayatını kaybeden meslektaşlarımızın fotoğrafları yer alıyor. Gazetecilik mesleği riskli bir meslektir. Herkes hayatının belirli dönemlerinde risk alır. Ancak aldığınız risk paranızdır ya da işinizdir. Gazetecinin aldığı risk ise hayatıdır. İşte o 137 meslektaşımız Gazze’de hayatını riske attı. Biz bu kitabı meslektaşlarımıza ithafen çıkardık."

kusatma.gif

GAZETECİ EBRU BALIKÇI 14 GÜN GAZZE’DEYDİ

"kuşatMA Habercilerin Kaleminden Gazze Ablukası" adlı kitapta anıları yer alan Gazeteci Ebru Balıkçı ise Gazze’de 14 gün kaldığını söyledi. Günlerinin Gazze sınırında geçtiğini aktaran Balıkçı, gördüklerini ve yaşadıklarını kelimelerle anlatmanın mümkün olmadığını dile getirdi.

14 gün boyunca Aşkelon, Aşkod, Sdrerot ve çevresindeki kentlerde haber nöbeti tutuklarını anlatan Balıkçı, İsrail ordusu yüzünden birçok kez habercilerin zor durumda kaldığını aktardı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.