Türkiye, Uluslararası Denizcilik Örgütü'ne yeniden seçildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin 143 ülkenin desteğiyle Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Konsey üyeliğine seçildiğini duyurdu.

Türkiye, Uluslararası Denizcilik Örgütü'ne yeniden seçildi
Yayınlanma:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Konsey üyeliğine rekor oyla seçildiğini açıkladı.

Dünya denizciliğinin standartlarını belirleyen IMO'nun konsey üyeliği seçimleri, 1 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirildi. Türkiye, 143 ülkenin desteğiyle tarihindeki en yüksek oyunu alarak üst üste 13. kez Uluslararası Denizcilik Örgütü Konsey üyeliğine seçildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 33. IMO Konsey Seçimlerinde, C kategorisinden 143 oy ile 2. sıradan Uluslararası Denizcilik Örgütü Üyeliği’ne seçildiğini belirtti.

Bakan Uraloğlu, “Türkiye, Uluslararası Denizcilik Örgütü Konsey üyeliğine, tarihindeki en yüksek oyuna ulaşarak ve 143 ülkenin desteğini alarak üst üste 13. kez seçilmiştir.” dedi. Türkiye 1999 yılından beri kesintisiz olarak üyeliğe seçiliyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.