Türkiye'den Filistin hamlesi! Ziyaret edecek!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul'da Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters ile ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Fidan, burada yaptığı açıklamada Riyad'a ziyaret olacağını ifade etti.

Türkiye'den Filistin hamlesi!  Ziyaret edecek!
Yayınlanma:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, basın toplantısında Irak ile terörle mücadelede iş birliğinin güçleneceğini vurgularken; Filistin için de önemli açıklamalar yaptı.

Filistin devletini tanıma konusunda Türkiye ve ortakları arasında yoğun iş birliği olduğunu vurgulayan Bakan Fidan, "Gazze işgali dünyada ezenlerle ezilenlerin mücadelesi oldu." dedi.

RİYAD'A GİDİYOR

Hafta sonu Riyad'a bir ziyaret gerçekleştireceğini açıklayan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı Arap Ligi üyeleriyle bir araya gelerek Filistin devletini tanıma konusunda neler yapılabileceğini görüşeceklerini ifade etti.

Bakan Fidan, konuşmasında şu mesajı paylaştı: "Uluslararası toplumu harekete geçirmek konusunda başarısız olursak bu yaşadığımız üçüncü ve en şiddetli Gazze Savaşı son olmayacak. Dolayısıyla kalıcı çözüm için var gücümüzle çalışmamız gerekiyor."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.