Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın yeni hedefi aya çıkmak: "Sadece birkaç ay içerisinde..."

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Sağlık Bilimleri Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Spor Fest 2024' programında öğrencilerle bir araya geldi ve önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın yeni hedefi aya çıkmak: "Sadece birkaç ay içerisinde..."
Yayınlanma:

Gezeravcı, Türkiye'nin uzay alanındaki hedeflerine ilişkin şunları söyledi: "Sadece birkaç ay içerisinde kendi ülkemizin imkanlarıyla üretilmiş bir roket ve bu roketi uzaya taşıyan itki sistemiyle ilerde Ay’a erişmeyi planlıyoruz. Söylediklerim kulağa ütopik gelebilir fakat halihazırda bu sürecin hazırlık aşamasının çoğu bitmiş durumda."

Gezeravcı, Türkiye'nin uzay alanında yapılabilir hedeflerle ilerlediğini vurgulayarak, "Türkiye Cumhuriyetimizin 100'ncü yılında devletimizin güçlü iradesiyle gerçekleştirilmiş, bir ilham hikayesini Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde, hikayenin asıl sahibi olan sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum" şeklinde konuştu. Ayrıca, Türkiye'nin uzay alanındaki gelişmelerine değinen Gezeravcı, "Uzay Ajansı ve uzay alanında faaliyet gösteren farklı çatı kuruluşlar, uzay alanındaki faaliyetleri belirli bir organizasyonun kontrolünde yürütecek. Ütopik noktaları konuşmuyoruz, yapılabilir hedefleri koyduk ve yapacak şekilde planlamaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Gezeravcı'nın belirttiğine göre, Türkiye'nin yakın zamandaki hedeflerinden biri 'Uzay Limanı' projesi. Bu projenin hazırlık süreçlerinin devam ettiğini belirten Gezeravcı, Türkiye'nin uzaya erişen roketleri ve hava araçlarının bulunduğunu dile getirdi. Gezeravcı, Türkiye'nin bu alandaki ilerleyişiyle kabuğuna sığmayan bir ülke konumuna doğru ilerlediğini ve dünyada 11'inci ülke konumuna erişeceğini söyledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.