TUSAŞ Başkanı Ömer Cihad Vardan kimdir?

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nde (TUSAŞ) yönetim kurulu başkanlığına Ömer Cihad Vardan getirildi. Ömer Cihad Vardan kimdir?

TUSAŞ Başkanı Ömer Cihad Vardan kimdir?
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ömer Cihad Vardan, Türkiye'nin endüstriyel ısıtma sektöründe lider konumda bulunan Çukurova Isı A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmektedir. 1962 yılında Sakarya'da doğan Vardan, mühendislik kariyerine İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden birincilikle mezun olarak başladı. Ardından, 1986'da Ohio Eyalet Üniversitesi'nde İmalat Mühendisliği alanında yüksek lisansını tamamladı.

Profesyonel hayatına araştırma mühendisi olarak başlayan Vardan, Stinger füzelerinin imalat mühendisi olarak Kalekalıp A.Ş.’de görev aldıktan sonra, 1991 yılında aile şirketi olan Çukurova Isı A.Ş.'yi kurdu. Şirket, endüstriyel ve ticari ısıtma sistemleri ile açık alan ve proses ısıtma sistemleri konusunda uzmanlaşmıştır.

Ömer Cihad Vardan, iş hayatının yanı sıra, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üst düzey görevler üstlenmiştir. Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) gibi önemli kuruluşlarda başkanlık yapmıştır. Ayrıca, Doğal Gaz Cihazları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (DOSİDER) Başkanı olarak ısıtma sektöründe hizmet vermektedir.

İngilizce bilen ve evli bir baba olan Ömer Cihad Vardan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.’de Yönetim Kurulu'nda başkanlık görevine geldi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.