TVF’den Hakem ve Gözlemcilerimize Büyük Destek

2018-2019 sezon öncesi “Hakem ve Gözlemci Gelişim-Bilgilendirme Semineri” başladı.

TVF’den Hakem ve Gözlemcilerimize Büyük Destek
Yayınlanma:
Güncelleme:

HEPİMİZ AYNI TAKIMDAYIZ

“Hakem ve Gözlemci Gelişim-Bilgilendirme Semineri’nde konuşan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, “Bu yıl federasyonumuzun 60.yılı. Biz bir sloganla yola çıktık: “Hepimiz Aynı Takımdayız”. Biz bu takımın temsilcileri olarak çok nezih bir camiayı temsil ediyoruz” ifadelerini kullandı.

voleybol-1.jpg

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından Ankara’da, 16 Eylül 2018 tarihine kadar sürecek olan ve üç grup halinde düzenlenecek 2018-2019 sezon öncesi “Hakem ve Gözlemci Gelişim-Bilgilendirme Semineri” başladı. 330 hakem, gözlemci ve il temsilcisinin katıldığı seminerin ilk grup eğitimi yapılacak sınavın ardından sona erecek.

ÜST DÜZEY KATILIM

Seminerin açılışına Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, TVF Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Göksu, Merkez Hakem ve Gözlemci Kurulu (MHGK) Başkanı Aziz Yener, MHGK Genel Sekreteri Eyüp Bostancı, Ankara Voleybol İl Temsilcisi Selahattin Karayel, Voleybol Hakemleri ve Gözlemcileri Federasyonu (VHGF) Başkanı Çetin Ok ve MHGK üyeleri ve çok sayıda hakem katıldı.

voleybol-13.jpg

PLAKETLERİ VERİLDİ

Öte yandan eğitmenliğini Merkez Hakem ve Gözlemci Kurulu (MHGK) Başkanı Aziz Yener’in yaptığı, 2018-2019 Sezon Öncesi Hakem ve Gözlemci Gelişim-Bilgilendirme Semineri’nde Vestel Venus Sultanlar Ligi ve Efeler Ligi’nde mücadele eden kulüplerin antrenörlerinin katılımıyla Görüntülü Değerlendirme Sistemi (GDS) ile ilgili kurallar ve yenilikler anlatıldı. Seminerin sonunda uzun yıllar Türk voleyboluna hakem ve gözlemci olarak hizmet etmiş ancak bu sezon yaş itibariyle hakem ve gözlemciliği bırakanlara TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve VHGF Başkanı Çetin Ok tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

HİZMET ETMEK İÇİN BURADAYIM

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ seminerdeki konuşmasında şunları söyledi, “2018-2019 sezon öncesi “Hakem ve Gözlemci Gelişim-Bilgilendirme Semineri’ne hepiniz hoş geldiniz. Sizlerle bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Ben ve ekibim, bu göreve sizlere hizmet etmek için, yapılması gereken hizmetleri yapmak için talip olduk. Camiamızın teveccühü ile bu göreve geldik. Sizlerin her zaman yanında olacağımızı bilmenizi istiyorum. Bu yıl federasyonumuzun 60.yılı. Biz bir sloganla yola çıktık: “Hepimiz Aynı Takımdayız”. Hakemiyle, antrenörüyle, yöneticisiyle, oyuncusuyla, taraftarıyla voleybolun çatısı altında olan herkes aynı takımda. Biz bu takımın temsilcileri olarak çok nezih bir camiayı temsil ediyoruz.

ÖRNEK BİR CAMİAYIZ

Her yönüyle örnek bir camiayız. Dünya’da ve Avrupa’da aldığımız başarılar buna bir örnek. Türk Voleybolu’nun her zaman üst sıralarda yer aldığını görüyoruz. Bununla bir kez daha gurur duyuyoruz. Federasyon olarak bu camianın ciddi emekçileri olan hakem ve gözlemcilerimize, nasıl bir destek sağlayabiliriz, neler yaratabiliriz, neler sunabiliriz konusunda çalışmalar yapıyoruz. Hakem ve Gözlemcilerimizin şartlarını iyileştirmeye çalıştık. Geldiğimiz günden bugüne kadar hep birlik ve beraberlik mesajı verdik. Buna ulaştığımıza inanıyorum. Bu seminerde, il temsilcilerimizin de aramızda olmasını, kuralları takip etmesini, yenilikleri öğrenmesini istedik. Bu sezon, yaş itibariyle hakemliğe ve gözlemciliğe veda eden emekçilerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. 2018-2019 Voleybol Sezonun hepimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

voleybol-14.jpg

BUNDAN SONRA TEK TİP KIYAFET GİYECEKSİNİZ

Başkan Mehmet Akif Üstündağ konuşmasını şöyle sürdürdü, “Gözlemcilerimizin ve uluslararası ve üst klasman hakemlerimizin müsabakalara giderken tek tip kıyafetle gitmelerini en başından beri arzu ediyorduk. Sizlere verdiğimiz sözü bugün itibariyle yerine getirmiş bulunuyoruz. Hakemlerimizin ölçüleri alınarak hazırlanacak takım elbiseleriniz, lig öncesinde sizlere sunulacak. Böylece artık müsabakalara giderken tek tip kıyafet ile gidebileceksiniz. Bu konuda destek veren sponsorlarımıza ve kurul üyemize çok teşekkür ediyorum.

vole.jpg

YENİ SEZONDA TABLET SİSTEMİNE GEÇİYORUZ

Yeni sezon itibariyle hakem ücretlerimize de %20 ile %40 arasında zam yaptık. Bunu da yeni sezon öncesinde hayata geçirerek sizlere sunacağız. Yeni sezonda tablet sistemine geçiyoruz. %50’lik kısmını Federasyon bütçesinden, diğer kısmını sponsorlarımızdan sağlayacağız. Bu yeniliği de size sunacağız. Gelişen teknolojiyle birlikte bizde kendimizi geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.