Üç puan El Kabir’den

MKE Ankaragücü Spor Toto Süper Ligde ikinci galibiyetini aldı. Ankara'da Osmanlı Stadı'nın zemininde gerçekleştirilen bakım çalışması nedeniyle Ankaragücü-Akhisarspor maçı Afyonkarahisar'da oynandı. Maçtaki tek golü 12. dakikada El Kebir attı.

Üç puan El Kabir’den
Yayınlanma:
Güncelleme:

HALİL METİN

Spor Toto Süper Lig'de MKE Ankaragücü, ev sahibi olarak geldiği Afyon’da Akhisarspor'la karşılaştı. Afyon Zafer Stadı'nda oynanan mücadeleyi Ankargücü 1-0 kazanarak haftayı üç puanla kapattı. Maçın tek golünü 12. dakikada Mustafa El Kabir kaydetti. Ankaragücü puanını 7'ye yükseltirken 10. sıraya yükseldi. Bu sezon hiç galibiyeti bulunmayan Akhisarspor ise 2 puanla 17. sırada yer aldı.

MAÇ AFYON’DA OYNANDI

Ankara'da Osmanlı Stadı'nın zemininde gerçekleştirilen bakım çalışması nedeniyle MKE Ankaragücü-Akhisarspor maçı Afyonkarahisar'da oynandı. Baştan sona büyük bir çekişmeye sahne olan mücadele iki takımın zevkli ve çekişmeli maçından 1-0’lık sokunçla Ankaragücü oldu. İlk yarıda özellikle sarı lacivertli ekibin daha etkili olduğu maçta sahanın en kötüsü hakem Volkan Bayarslan ön plana çıktı. Verdiği yanlış kararlar, vermedi sarı kartlarla ilk yarıda maçın önüne geçti.

ankaragucu-11-020.jpg

MAÇIN TEK GOLÜ KABİR’DEN GELDİ

Oyuna etkili başlayan ev sahibi olarak sahaya çıkan MKE Ankaragücü oldu. Akhisarspor kalesinde yüklenen sarı lacivertliler aradığı golü 12. dakikada buldu. Bu dakikada ani gelişen Ankaragücü atağında topla buluşan Mokhtar topu ceza sahası çizgisi üzerinde bulunan Mustafa El Kabir’i gördü. Topu önünde bulan El Kabir yerden sert ve düzgün bir vuruşla topu Akhisar kalecisi Fatih Öztürk’ün sağından filelere gönderip takımını öne geçirdi. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da sonucunu belirledi.

BAYARSLAN’DAN BÜYÜK HATA

İlk yarının son dakikalarında Ankaragücü farkı ikiye çıkarma şansı yakaladı. Akhisarspor atağında topu kapan Mustafa El Kabir hızla atağa çıkıp Akhisar ceza sahasına doğru ilerlemeye başladı. Gole engel olmak isteyen Josue hızla gelip El Kabir’i belinden kavradığı gibi yere indirdi. Ankaragüçlü futbolcular maçın hakemi Volkan Bayarslan’dan direkt kırmızı kart beklerken cebinden sarı kartı çıkaran Bayarslan bu kararıyla büyük bir şaşkınlığa ve hayal kırıklığına neden oldu. Sarı lacivertli teknik heyet ve futbolcuların itirazları sonucu değiştirmedi ve Ankaragücü hakem hatasına kurban gitti.

İKİNCİ YARIDAN GOL SESİ ÇIKMADI

Maçın ikinci yarısına her iki takımda karşılıklı ataklarla başladı. Ankaragücü aradaki farkı açmak, Akhisarspor beraberlik için gol aramaya başladı. Fakat iki takımda bu isteğinde başarılı olamadı. Bu devrede Ankaragücü daha ziyade savunmada kalıp hızlı hücumlarla gol arasa da bu isteğine kavuşamadı. Öte yandan Akhisarspor ise yakaladığı pozisyonlarda bu kez Ankaragücü kalecisi Johannes Hopf’u buldu. Sarı lacivertli kaleci birçok pozisyonda gole izin vermeyerek takımının 3 puanı almasında büyük rol oynadı.

ankaragucunun-maci-2-006.jpg

ANKARAGÜCÜ 3 PUANI TEK GOLLE ALDI

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında MKE Ankaragücü ile Akhisarspor karşı karşıya geldi. Ankara'da Osmanlı Stadı'nın zemininde gerçekleştirilen bakım çalışması nedeniyle Afyon’da oynanan mücadeleyi ev sahibi sarı lacivertliler Mustafa El Kabir’in ayağından bulduğu tek golle 1-0 kazanarak haftayı 3 puanla kapattı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Maça ev sahibi Ankaragücü iyi başladı. Akhisarspor kalesinde tehlikeli ataklar geliştiren sarı lacivertliler aradığı 12. dakikada buldu. Bu dakikada ev sahibi ekip öne geçti. Pinto'nun sol kanattan yaptığı ortada topla buluşan Mokhtar şık bir topuk pasıyla meşin yuvarlağı El Kabir'e çıkardı. El Kabir ceza yayı önünden yaptığı vuruşla topu ağlara gönderip takımını 1-0 öne geçirdi.

İLK YARIDA TEK GOL

Maçın 25. dakikasında bu kez Aksiharspor gole yaklaştı. Sissoko Ankaragücü ceza sahası önünde Barbosa'ya pas verdi. Topu kontrol eden Barbosa'nın vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.28. dakikada eski Osmanlıspor’lu Adrien Regattin’in ceza sahası dışından sert vuruşu Ankaragücü kalecisi Hopf’un bakışları arasından auta gitti. Maçın 31. dakikasında Ankaragücü’nden Pinto, orta sahanın gerisinde buluştuğu topla kaleye ilerledi. Pinto'nun ortasında top El Kabir’e gelemden Akhisar kalecisi Fatih Öztürk meşin yuvarlağı yumruklayarak uzaklaştırdı. Müsabakanın ilk yarısı MKE Ankaragücü'nün 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

SESSİZ İKİNCİ YARI

İkinci yarıya iki takımda kontrollü bir oyunla başladı. Ankaragücü daha ziyade savunmada kalıp ani ataklarla gol ararken, Akhisarspor ise beraberlik için sarı lacivertli takımın kalesine yüklenmeye başladı. Maçın 57. dakikasında sol kanatta Güray Vural'ın ceza alanına ortaladığı topu Ankaragücü kalecisi Hohp kornere gönderdi.

EL KABİR AUTA ATTI

Maçın 61. dakikasında Ankaragücü ikinci gole çok yaklaştı. Bu dakikada orta sahada topla buluşan Putsila, boş pozisyonda topu ceza sahasına kadar taşıdı ve Bifouma'ya aktardı. Bifouma'nın pasında topla buluşan El Kabir'in şutunda top auta gitti. Bu kez 69. dakikada sağdan ceza alanına girerek kaleciyle karşı karşıya kalan Biofuma'nın kaleciden sıyrılıp altıpas üzerinde yaptığı vuruşta top yandan auta çıktı.

BERABERLİK KAÇTI

Maçın son bölümünde Akhisarspor beraberlik golüne çok yaklaştı. Maçın 82. dakikasında Bilal Kısa'nın sert şutunda top Ankaragücü kalecisi Hopf’tan döndü. Topu önünde bulan Adrien Regattin'in vuruşunda, meşin yuvarlak yine Hopf'un müdahalesiyle kornere gitti. Korner atışında topu uzaklaştıran Ankaragücü savunması rakibine beraberliği yakalama şansı vermedi ve zorlu mücadele MKE Ankaragücü’nün1-0 üstünlüğü ile sone erdi.

ismail-kartal-3-001.jpg

KARTAL: MAÇ BERABERE BİTEBİLİRDİ

Spor Toto Süper Lig'de Akhisarspor’u 1-0 yenerek haftayı 3 puanla MKE Ankaragücü soyunma odasında büyük sevinç vardı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında sarı lacivertli takımın teknik direktörü İsmail Kartal şunları söyledi, “Akhisarspor'un son 5-6 yıldır ligde nasıl futbol oynadığını çok iyi bilen antrenörlerden biri olduğunu” belirtti. İlk yarı golden sonra ikinci bölge savunması yaptıklarını dile getiren Kartal, “Geri çekilir gibi olduk. Rakip çok fazla geldi gibi görünse de net pozisyonlar vermedik. Ama ikinci yarı Safet Susic çok önemli bir hamle yaptı. Çift santrfora dönerek 2 oyuncu değişikliği birden yaptı ve arkayı üçledi. Bir iki pozisyon verdik ama biz de hemen önlem aldık” dedi. Skoru artırmayı hedeflediklerini kaydeden İsmail Kartal, “Girdiğimiz pozisyonları değerlendirebilseydik, son vuruşları yapabilseydik maçı kopartabilirdik. Rakibin de 2-3 pozisyonu var. Hopf'un kurtardığı bir iki net pozisyon var. Maç berabere de bitebilirdi. Kaybedebilirdik" diye konuştu.

ALİ KOÇ'A TEŞEKKÜR

Zafer Stadı'nın zeminini gayet güzel bulduğunu kaydeden Kartal, “Burada görevli arkadaşlara bu işte emeği geçenlere teşekkür ederim. Böyle bir zemini hazırlayıp Türk futboluna sundukları için. Biz maçtan önce bir arayış içerisine girmiştik. Başkanımızla konuştuk. Süper Lig'den çeşitli kulüplerle görüşüp saha istedik ancak vermediler. Ben de Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'la görüştüm. Seve seve sahayı tahsis edeceklerini söyledi. Ancak süre kısa olduğu için Fenerbahçe stadını tercih etmedik. Başkanımız da Zafer Stadı için görüşme yapmıştı. Kısmet burasıymış. Ben desteklerinden dolayı Ali Koç'a tekrar tekrar teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

saffec-susic-4.jpg

SUSİC: POZİSYONLARI DEĞERLENDİREMEDİK

Akhisarspor Teknik Direktörü Saffet Susic 1-0 yenildikleri Ankaragücü maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Galibiyet hedefi ile geldiklerini belirterek, erken yedikleri golün her şeyi değiştirdiğini söyledi. Erken gelen golden sonra maçı istedikleri gibi devam ettiremediklerini aktaran Susic, ikinci yarı Ankaragücü'nden daha iyi oynadıklarını dile getirdi. Takımının üzerine düşeni yaptığını vurgulayan Susic, “İyi pozisyonlar bulduk ama Ankaragücü 1-0'dan sonra kendi alanına çekildi, bize de boş alan bırakmadı. Bizim için önemli karşılaşmalardan birisi bu maçtı. Bundan sonra 5 veya 6 futbolcuyu değiştirmek zorundayım” şeklinde konuştu.

STAT: Afyonkarahisar Zafer

HAKEMLER: Volkan Bayarslan, Bahattin Duran, Tarık Ongun

MKE ANKARAGÜCÜ: Hopf, Erdem Özgenç, Alihan Kubalas, Heurtaux (Dk. 67 Yalçın Ayhan), Pinto, Faty, Djedje, Bifouma, İlhan Parlak, Mokhtar (Dk. 52 Putsila), El Kabir (Dk. 85 Sedat Akçay)

AKHİSARSPOR: Fatih Öztürk, Vrsajevic (Dk. 59 Onur Ayık), Caner Osmanpaşa, Dany, Kadir Keleş (Dk. 45 Manu), Eray Ataseven, Sissoko, Barbosa (Dk. 46 Josue), Bilal Kısa, Güray Vural, Regattin

GOL: Dk. 12 El Kabir (MKE Ankaragücü)

SARI KARTLAR: Dk. 39 Dany, Dk. 82 Josue, Dk. 88 Onur Ayık (Akhisarspor), Dk. 40 Djedje, Dk. 90 Bifouma (MKE Ankaragücü)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.