Ukrayna-Rusya çatışması Meclise taşındı! Şentop müdahale etti

Rusya Delegasyonu Başkan Vekili Olga Timofeeva'nın Ankara'da düzenlenen KEİPA 30. Yıl Dönümü Parlamento Başkanları Zirvesi konuşmasında, Ukrayna heyetinin bayraklı protesto girişimi ortamı gerdi.

Ukrayna-Rusya çatışması Meclise taşındı! Şentop müdahale etti
Yayınlanma:

Rusya Delegasyonu Başkan Vekili Olga Timofeeva'nın Ankara'da düzenlenen KEİPA 30. Yıl Dönümü Parlamento Başkanları Zirvesi konuşmasında, Ukrayna heyetinin bayraklı protesto girişimi ortamı gerdi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop duruma müdahale ederken, iki ülke yetkililerinin bayrak gerginliği koridorda kavgaya döndü.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi'nin (KEİPA) 30. yıl dönümünde Ankara'da Parlamento Başkanları Zirvesi olaylı geçti.

GERGİN ANLAR

Rusya ve Ukrayna tarafları arasında etkinlikte olay çıktı. Zirvede, Rusya Delegasyonu Başkan Vekili Olga Timofeeva'nın konuşması sırasında Ukrayna heyeti, Timofeeva'nın arkasına geçerek bayrak ve aşırı milliyetçi örgüt Sağ Sektör (Pravıy Sektor) flamasını açtı ve Rusya aleyhine sloganlar attı. Rus heyetinin, Ukraynalıların bu eylemine engel olmaya çalışmasıyla iki taraf arasında kısa bir arbede yaşandı. Ukrayna Delegasyonu Başkanı Anna Purtova, Timofeeva'nın konuşması boyunca koltuğunu boş bıraktı.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP MÜDAHALE ETTİ

Ukraynalı heyetin bayraklı protestosuna müdahale eden TBMM Başkanı Şentop, toplantıya ara verdi, çalışma düzenini bozan heyetin salondan dışarı çıkarılmasını istedi. Şentop, "Kime söz verdiysek o konuşacak burada. Bu toplantının huzurunu ve düzenini kimseye bozdurmam. Öyle bir niyeti olan varsa dışarı çıksın." dedi.

Gerginlik koridorlarda da devam etti. Ukraynalı Milletvekili Oleksandr Marikovsky'ın elindeki Ukrayna bayrağı, Rus delege Valey Stavitsky tarafından bir anda alındı. İki isim birbirine girerken o anlar da kayıt altına alındı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.