Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, BAE Yatırım Bakanı ile önemli iş birliklerini görüştü

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Irak'ta imzalanan dörtlü mutabakat sonrası Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile yapılacak çalışmaları görüşmek üzere BAE Yatırım Bakanı Mohamed Hassan Al Suwaidi ile bir araya geldiklerini belirtti.

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, BAE Yatırım Bakanı ile önemli iş birliklerini görüştü
Yayınlanma:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'da gerçekleşen görüşmede, Kalkınma Yolu Projesi ve iki ülke arasındaki iş birlikleri üzerinde durulduğu ifade edildi.

Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde imzalanan Irak'taki dörtlü mutabakat sonrası görüşmelerin hız kesmeden devam ettiğini ve Al Suwaidi'nin Türkiye'yi ziyaretinden önce gerçekleşen toplantıda, Kalkınma Yolu Projesi konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını aktardı.

Bakan Uraloğlu, Türkiye ve BAE'nin stratejik konumları gereği bu projeden daha fazla verim elde etmeyi hedeflediklerini vurguladı. Kalkınma Yolu Projesi'nin Avrupa ve Asya pazarları arasında en ekonomik, güvenli ve verimli bağlantı yolu olacağını belirterek, BAE'nin bu projeye büyük önem verdiğini dile getirdi.

Görüşmede ayrıca, Türkiye ile BAE arasındaki ulaştırma alanındaki iş birliklerinin yanı sıra yeni iş imkanlarının da ele alındığına dikkat çekildi. İki ülke arasında karşılıklı ticaretin çeşitlendirilmesi ve potansiyel işbirliklerinin artırılması amacıyla atılacak adımların detaylı bir şekilde görüşüldüğü ifade edildi.

Uraloğlu, önümüzdeki dönemde BAE, Irak ve Katarlı mevkidaşlarıyla yapılacak dörtlü bakanlar zirvesinde Kalkınma Yolu Projesi ve diğer işbirliği alanlarını ele almaya devam edeceklerini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.