Uluslararası çeteye operasyon: 13 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Lübnan ve Venezuela uyruklu Danı Talal Awad Abushanap tarafından yönetilen uluslararası uyuşturucu madde organize suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen "Narkoçelik-11" operasyonunda 4'ü yabancı uyruklu olmak üzere toplamda 13 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Uluslararası çeteye operasyon: 13 kişi yakalandı
Yayınlanma:

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kocaeli merkezli olarak 3 ilde gerçekleştirilen 'Narkoçelik-11' operasyonları hakkında bilgi verdi.

Operasyonlar kapsamında toplamda 608 kilogram kokain ve 827 kilo 500 gram uyuşturucu madde üretiminde kullanılan ara kimyasal madde ele geçirildi. Bu miktar, Türkiye'de bir defada ele geçirilen en büyük üçüncü kokain miktarı olarak kayıtlara geçti. Operasyonlar neticesinde organize suç örgütü lideri dahil olmak üzere 4'ü yabancı uyruklu 13 şüpheli yakalandı.

Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, şüphelilerin, kimyasal maddeleri Tekirdağ'ın Saray ilçesi kırsalındaki bir bağ evinde depoladıkları, bu maddeleri Antalya'ya taşıdıkları, Döşemealtı ilçesindeki bağ evlerinde kokaini ayrıştırma ve çoğaltma faaliyetlerinde bulundukları ve uyuşturucu maddenin bir kısmını piyasaya sürmek üzere harekete geçtikleri belirlendi. Operasyonlar sonucunda 579 kilo 300 gram likit kokain, 7 paket halinde preslenmiş 7 kilo 790 gram kokain, 20 kilo 500 gram gübreye emdirilmiş kokain, 625 gram kokain, 827 kilo 500 gram uyuşturucu madde üretiminde kullanılan ara kimyasal maddeler, 1 adet uyuşturucu presleme makinesi, 8 adet baskı kalıbı, 1 adet hassas terazi, 1 adet pompalı tüfek ve uyuşturucu madde ayrıştırma ve çoğaltma için kullanılan çeşitli aparatlara el konuldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.