Özlale: " Ağıralioğlu'nun söylemleri İYİ partiyi bağlamaz "

Yavuz Ağıralioğlu hakkında konuşan Ümit Özlale kimdir, nereli? Ümit Özlale hangi partide görev yapıyor? İşte tüm detaylar..

Özlale: " Ağıralioğlu'nun söylemleri İYİ partiyi bağlamaz "
Yayınlanma:

Halk TV canlı yayınına konuk olan Ümit Özlale, "Yavuz Ağıralioğlu bazen kendi fikirlerimi kabul ettirdiğim, bazen onun fikirlerini kabul ettiğim biridir. Fikir alışverişlerinden çok yararlandığım biridir. Partinin görüşlerini değil kendi görüşlerini açıkladı" dedi.

Ümit Özlale Kimdir

28 Nisan 1972 doğdu, Türk ekonomist, akademisyen ve siyasetçidir. İYİ Parti'de Kalkınma Politikaları Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Yaşamı

İzmir Fen Lisesi'nden 1990 yılında mezun olan kişi, lisans eğitimini 1995 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü'nde tamamladı. Daha sonra ABD'de Boston College'da yüksek lisans eğitimini 1998 yılında tamamladı ve doktora derecesini 2001 yılında aldı.

Akademik Kariyeri

Kişi, 2001 yılında Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü'nde öğretim üyesi olarak kariyerine başladı. Doçentlik unvanını 2006 yılında, profesörlük unvanını ise 2011 yılında aldı. 2009-2013 yılları arasında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde, 2013 yılından itibaren de Özyeğin Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev aldı ve ayrıca Ekonomi Bölüm Başkanlığı görevini üstlendi. Halen Harvard Yaz Okulu'nda Kalkınma Ekonomisi dersleri vermektedir. Ayrıca 2015 yılında bir grup akademisyen tarafından kurulan danışmanlık şirketi Sectoral and Economic Analysis Lab (SEAL)'in kurucu ortağıdır.

Bürokrasi Kariyeri

Özlale, Merkez Bankası Ekonomik Araştırmalar ve Para Politikası Genel Müdürlüğünde danışman olarak görev aldı, ayrıca Maliye Bakanlığı ve Dünya Bankası ile projeleri mevcuttur.

Siyasi Hayatı

İYİ Parti'de Kalkınma Politikaları Başkanı olarak görev yapan Ümit Özlale, kariyerine 2020 Eylül ayında katıldığı İYİ Parti'de Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel İdare Kurulu üyeliği görevleri olarak devam etmektedir.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.