Usta oyuncu Murat Soydan hayata gözlerini yumdu!

Yeşilçamın ünlü oyuncusu Murat Soydan hayatını kaybetti. Acı haberi Soydan'ın kızı Mehveş Soydan sosyal medya hesabı üzerinden açıkladı.

Usta oyuncu Murat Soydan hayata gözlerini yumdu!
Yayınlanma:

Yeşilçam sinemasının usta oyuncusu Murat Soydan, 84 yaşında hayata veda etti. Oyuncunun vefat haberi, kızı Mehveş Soydan tarafından sosyal medya hesabından duyuruldu.

Soydan'ın paylaşımında, "Canım babamı kaybettik. Başımız sağ olsun." ifadelerine yer verildi.

MURAT SOYDAN KİMDİR?

Türk sinema ve dizi oyuncusu Murat Soydan, 2 Ekim 1940'ta sabasının memuriyeti dolayısıyla bulunduğu Kırklareli’in Lüleburgaz ilçesinde dünyaya geldi. Gerçek adı Rüçhan Tercan olan oyuncu, ilk ve ortaokulu Lüleburgaz’da, liseyi ise Edirne’de tamamladı.

İstanbul'a üniversite eğitimi almak için gelen Soydan, İktisadi İlimler Akademisi'nde okurken aynı zamanda İstanbul Belediye Konservatuarı Türk Musikisi bölümünü bitirdi. Üniversite yıllarında Tekel'de memurluk yaparak hayatını sürdürdü. Askerlik görevini tamamladıktan sonra 1966 yılında Perde mecmuasının açtığı yarışmayı Tanju Korel ile birlikte kazanarak sinema dünyasına adım attı.

Sinema kariyerine Nejat Saydam'ın yönettiği "Kolsuz Kahraman" adlı filmle başlayan Murat Soydan, Cüneyt Arkın, Fatma Girik ve Suzan Avcı gibi dönemin önemli oyuncularıyla bir araya geldiği yapımda yer aldı. 1970'li yılların önemli jön oyuncularından biri olan Soydan, Türkan Şoray ve Hülya Koçyiğit gibi ünlü isimlerle birçok filmde başrolü paylaştı.

Toplamda 221 filmde rol alan Murat Soydan, sinema kariyeri boyunca pek çok önemli ödül ve başarı elde etti. 1972 yılında 9. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Zulüm" filmindeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazandı.

Soydan'ın ilk evliliğinden bir çocuğu bulunmaktadır. İkinci evliliğini Uğur Gül hanım ile yapan usta oyuncunun Ali ve Mehveş adlarında iki çocuğu daha vardır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.