Yargıtay 32'nci tur seçimlerine gidiyor!

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolmasıyla birlikte, Yargıtay üyeleri 25 Mart'tan beri yeni başkanlarını belirlemek için sandık başına gidiyor. Ancak yapılan başkanlık seçimlerinin 31. tur oylamasında da hiçbir aday, seçilme yeterliliğini sağlayamadı.

Yargıtay 32'nci tur seçimlerine gidiyor!
Yayınlanma:

24 Mart 2020'de Yargıtay Başkanlığı görevine seçilen Mehmet Akarca'nın görev süresi, 24 Mart tarihi itibarıyla sona erdi. Yüksek Mahkemenin 4 yıl boyunca görev yapacak yeni başkanını belirlemek için Yargıtay üyeleri 25 Mart Pazartesi sandık başına gitti.

32. TUR OYLAMA YARIN YAPILACAK

Ancak seçimin ilk 30 turunda hiçbir aday, 348 Yargıtay üyesinin salt çoğunluğu olan en az 175 oy alamadığı için 31. tur oylaması gerçekleştirildi.

31. tur oylama sonucunda Mehmet Akarca 96, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 107, 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk ise 108 oy aldı. Seçime katılım 319 olarak kaydedilirken, 8 oy geçersiz sayıldı.

Salt çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 32. tur oylama yarın yapılacak. Seçimlerde üye tam sayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerekiyor. Bu durumda, yeni Yargıtay Başkanının belirlenmesi için heyecan devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.