Yargıtay'dan emsal karar: Boşanma davalarında mal kaçırma!

Yargıtay'ın, fiilen ayrı yaşayan eşlerden birinin mal varlığını elden çıkarma girişiminde bulunması halinde tasarruf yetkisinin sınırlandırılabileceğine dair verdiği karar, boşanma öncesinde mal varlığını korumak isteyen eşler için önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.

Yargıtay'dan emsal karar: Boşanma davalarında mal kaçırma!
Yayınlanma:

Zonguldak'ta yaşanan olay, bir adamın evini terk etmesi ve ardından eşinin çektiği kredi ile aldığı evi ve arsayı satışa çıkarmasıyla başladı. Bu durum, eşinin ailenin ekonomik varlığını tehlikeye attığı gerekçesiyle, kadının sınırlama talebiyle mahkemeye taşındı.

Zonguldak 1. Aile Mahkemesi, kocanın satış yetkisini kısıtlayarak taşınmazların satışının ancak eşin rızasıyla yapılmasına karar verdi. Ancak Sakarya 2. Hukuk Dairesi, bu kararı bozdu ve davayı reddetti. Ardından dosya Yargıtay'a taşındı.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, davalı kocanın satış yetkisine sınırlama getirilmesinin şartlarının oluştuğuna hükmederek yerel mahkemenin kararını onayladı. Bu kararın, boşanma öncesinde mal varlığını korumak isteyen eşler için önemli bir dayanak oluşturduğu belirtiliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.