Yargıtay'dan kiracılara destek: Ev göstermek için zaman aralığı belirlendi!

Kiracı ve ev sahipleri arasında ev gösterme durumu nedeniyle çoğu zaman anlaşmazlık çıkıyor. Bu sorun nedeniyle Yargıtay'ın uygun gördüğü zaman aralığı ise merak ediliyor.

Yargıtay'dan kiracılara destek: Ev göstermek için zaman aralığı belirlendi!
Yayınlanma:

Son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar arasında ev gösterme sıklığı ve koşullarıyla ilgili anlaşmazlıklar gündemde. Bu durum, ev satın almak veya kiralamak isteyen kişiler için gecikmelere ve problemlere neden olabiliyor.

BELİRLİ SAAT ARALIKLARINDA EV GÖSTERİLEBİLİYOR

Yargıtay'a göre, ev sahipleri hafta içi ve hafta sonu olmak üzere toplamda 2-4 saatlik zaman dilimlerinde evi gösterebiliyor. Ancak, kiracının mahremiyetine saygı gösterilmesi ve kiracının izni olmadan kişisel eşyalarına dokunulmaması önem arz ediyor.

TRT'nin haberine göre, kiracılar, ev sahiplerinin veya temsilcilerinin evi potansiyel alıcılara veya yeni kiracı adaylarına göstermesine izin vermek zorunda. Ancak, ev sahibinin gösterme zamanını kiracıya makul bir süre önceden bildirmesi gerekiyor. Bu süre genellikle birkaç gün veya en az 24 saat olarak kabul ediliyor.

Ev sahibi ve potansiyel alıcılar veya kiracı adayları, kiracı evde değilken evi gezebiliyor, ancak kiracının mahremiyetine ve kişisel eşyalarına saygı göstermesi zorunlu.

Yasalara göre, ev sahibinin evi ne sıklıkla gösterebileceğine dair net bir kural bulunmamakla birlikte Yargıtay'ın belirttiği gibi haftada toplamda 2-4 saatlik zaman dilimleri genel bir kabul görüyor.

Anlaşmazlık durumunda kiracılar, "yer gösterme izin davası" açarak yasal yollara başvurabiliyor. Bu durumda mahkeme, kiracının işine ve evin bulunduğu muhite uygun bir gösterme programı oluşturmak için bilirkişi heyetiyle işbirliği yapmak durumunda.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.