Yaşlılara atlı terapi

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hippoterapi Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Görevlisi Bilal Gökdere öncülüğünde Atçılık ve Antrenörlüğü Programı öğrencileri huzurevleri ziyaret etti.

Yaşlılara atlı terapi
Yayınlanma:

ALEYNA ERZURUMLU

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hippoterapi Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Görevlisi Bilal Gökdere öncülüğünde Atçılık ve Antrenörlüğü Programı öğrencileri Çubuk Abidin Yılmaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti. “18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası” kapsamında gerçekleştirilen etkinlik yaşlı nüfus artış hızına paralel olarak yaşlılık ve yaşlı sağlığı konularında farkındalık yaratmak için gerçekleştirilen bu etkinlikte amaç yaşlılar için güvenli bir ortamda atlarla etkileşim kurma fırsatı sunmak onlara fiziksel, duygusal ve zihinsel olarak fayda sağlayacak bir deneyim sağlamak.

Atlar, sosyal ve duyarlı davranışlar gibi insanlarla benzer davranışlara sahiptir bu da bireyin atla bir bağlantı kurmasını kolaylaştırır. İster maceracı olun ve bir ata binmek isteyin ister sadece bir atı sevmekten memnun olun atların sağlayabileceği birçok fayda vardır. Koordinasyon, refleksler ve motor becerilerinin gelişmesi bir atı kontrol etmek için gereken tekrarlanan hareketlerle geliştirilir.

At destekli terapi ise yaşlı yetişkinlere çeşitli fiziksel ve psikolojik faydalar sağladığı bilinmektedir. Çalışmalar, atların huzurunda olmanın kaygı, depresyon, yalnızlık ve hatta Alzheimer gibi bilişsel bozukluklarla mücadele eden yaşlılar için birçok terapötik avantaja sahip olduğunu kanıtladı. AYBÜ Hippoterapi Uygulama ve Araştırma Merkezi de bu bilgiler ışığında atlarla huzurevi sakinleri biraraya getirerek atlarla vakit geçirmelerini sağladı. Huzuevi sakinleri atları severek ve onları besleyerek zaman geçirdiler.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.