Yozgat'ın ayakkabı hastanesi

Yozgat'ta baba mesleği olan ayakkabı tamirciliğini devam ettiren Yaşar Kaymaz adlı vatandaş, meslekte yetiştirecek çırak bulamamaktan şikayet ediyor.

Yozgat'ın ayakkabı hastanesi
Yayınlanma:

Yozgat'ta yaşayan ve 55 yıldır ayakkabı tamir eden Yaşar Kaymaz devam ettirdiği baba mesleğinin son temsilcilerinden biri olarak mesleğini icra ediyor. Kaymaz, 12 yaşından itibaren çıraklık yaparak öğrendiği mesleğini, devredecek yeni bir çırak bulamamaktan şikayet ediyor.

''BU HİZMET OLMAZSA AYAKKABILARIN FİYATI ARTACAK''

Mesleğin son ustalarından olan Kaymaz, ülke genelinde ayakkabı fiyatlarının yüksek seyretmesinden dolayı çırak bulamadıklarını ifade etti. Kaymaz, vatandaşların ayakkabılarını tamir ettirmek yerine yeniden bir ayakkabı satın aldığını söyledi.

Mesleğin devam etmesi için çırak yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Kaymaz, emekli olduğunu ve kendisinden sonra mesleği devam ettirecek bir elemanının olmadığını belirtti. Yetiştirdiği beş elemanın da çırağı olmadığı için bu sanatın sona erebileceğini ifade eden Kaymaz, ayakkabı tamircilerinin sayesinde mağazalardaki ürün fiyatlarının kontrol altında olduğunu ve bu hizmet olmazsa ayakkabıların tamir edilememesi nedeniyle fiyatların artabileceğini dile getirdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.