Yozgat'ta emekli olan vatandaş 9 yıldır yabani ağaçları aşılıyor

Yozgat'ta ikamet eden Abdullah Cırık, emekli olduktan sonra doğadaki ağaçların meyve vermesi için aşılama yaparak, gönüllü bir çevre faaliyeti gerçekleştiriyor.

Yozgat'ta emekli olan vatandaş 9 yıldır yabani ağaçları aşılıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Yozgat'ta yaşayan 63 yaşındaki emekli Abdullah Cırık, devlet hastanesinden emekli olduktan sonra doğaya kendisini adamış biri. Son 9 yıldır dağ, taş ve ormanları dolaşarak yabani ağaçları meyve vermesi için aşılıyor.

''KENDİSİNİ DOĞAYA ADADI''

Her yıl yüzlerce ağaç aşılayan Cırık, budama ve bakımını yaptığı ağaçları ilkbahar mevsiminde aşılıyor, böylece kaliteli meyve vermesini sağlıyor. Bu işi bir görev olarak benimseyen Cırık, aşıladığı ağaçların meyve vermesiyle hayvan ve insanların faydalandığını gördüğünde mutlu oluyor.

yozgat1.jpg

yozgat1.jpg

Abdullah Cırık, Yozgat'ta doğayı sevip hayvanlar ve insanlar için yararlı işler yapmak amacıyla son 9 yıldır yabani ağaçları aşılayarak meyve vermesini sağlıyor. Emekli olduktan sonra bu işe başladığını belirten Cırık, doğadaki armut, elma, erik gibi ağaçlara kaliteli meyveler vermesi için aşılar yapıyor. Günlük olarak doğada dolaşmasa da 3-4 gün aralıklarla aşı işlerini gerçekleştiriyor. Kendisini doğaya adamış olan Cırık, bu işi gönüllü olarak yapıyor ve yılda ortalama 100 aşı gerçekleştiriyor. Ayrıca, yaşadığı TOKİ konutlarının bulunduğu ormanlık alanda bulunan meyve ağaçlarını da aşılayarak komşularının da faydalanmasını sağlıyor. Cırık, aşıladığı ağaçların tutma oranının yüzde 90 civarında olduğunu ve İngiliz dili geçme ve yarma aşıları yaptığını ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.