Zaim Güvenç: “Sanat büyük bir aşk”

Gönlü Bana Düşmedi isimli şarkısıyla müzikte de iddialı olduğunu ispatlayan Sanatçı Zaim Güvenç sanat yaşamıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Zaim Güvenç: “Sanat büyük bir aşk”
Yayınlanma:
Güncelleme:

Tiyatroyla Devlet Tiyatroları’nda önemli görevlerde bulunan Değerli Sanatçılar Tayfun Orhon ve Yıldıray Akıncı sayesinde başladığını söyleyen Güvenç, “Lise 2’ye gidiyordum. Ankara Lisesi’nde öğrenciydim. Tiyatroya o zaman başladım. Sonra profesyonel olarak Ankara Sanat Tiyatrosu’nda tiyatroya devam ettim. O dönem Ankara Sanat Tiyatrosu’nda Rutkay Aziz, Cezmi Baskın, Erol Demiröz ve Altan Erkekli gibi ustalarla çalışma şansını yakaladım. Bu ustaların hepsinden de çok şey öğrendim. Sonrasında birçok oyunda oynadım. Ankara’daki hemen hemen tüm özel tiyatrolarda oyunlar oynadım. Ardından kendi tiyatromda kendi yazdığım oyunları oynadım. Tiyatro aşkı insanı bir kere yakalayınca bir daha vazgeçmek mümkün olmaz. Müzik de aynı şekilde. Sanat benim için büyük bir aşk” şeklinde konuştu.

“Kısa filmlerin yaşatılması gerektiğine inanıyorum”

“Son yıllarda kısa film üretimi ülkemizde geçmişe göre daha sığ bir hale geldi” diyen sanatçı Zaim Güvenç, “Bir dönem daha üretken bir süreç geçirildi. Kamu spotlarının gündeme gelmiş olması kısa filmcileri daha çok kamu spotu yapmaya zorladı. Özellikle genç kısa filmciler buna yöneldiler. Çünkü bir yandan para kazanmaları gerekiyor. Kamu spotlarına yönelmeleri bana göre yaratıcı taraflarını köreltiyor. Dünyada durum böyle değil. Kısa filmler dünyada çok büyük bir ivme yakalıyor. Bunu festivallerdeki hemen hemen tüm kısa filmleri takip ettiğim için biliyorum. Ben ve ekibim bugüne kadar birçok kısa film çektik ve çeşitli ödüller aldık. Kısa filmlerin yaşatılması gerektiğine inanıyorum. Festivallerin yeterince bağımsız olmadığını düşünüyorum. Jürilerde belli başlı kişiler oluyor ve bu kişilerin etkileri çerçevesinde festivaller şekilleniyor. Bunu çok doğru bulmuyorum. Festivallerin bundan kurtulması için farklı çözümler üretilmeli. Sanat aslında ölçülebilir bir şey değil. Eğer illa ölçülecekse jürilere daha çok kişinin katılımı sağlanmalı” şeklinde görüşlerini açıkladı.

Gönlü Bana Düşmedi şarkısıyla dinleyicilerden güzel geri dönüşler aldıklarını söyleyen Sanatçı Zaim Güvenç sevgisini ve ilgisini kendisinden esirgemeyen tüm sevenlerine teşekkür etti.
 

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.