Zigana Tüneli nerede? Zigana Tüneli önemi nedir? Hangi şehirlerden geçiyor?

Zigana Tüneli nedir? Zigana Tüneli nerede? Hangi şehirlerden geçiyor? Önemi nedir? Gündemde yer alan başlıklar arasında. İşte detaylar…

Zigana Tüneli nerede? Zigana Tüneli önemi nedir? Hangi şehirlerden geçiyor?
Yayınlanma:
Güncelleme:

Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerinde bulunan Zigana Tüneli bugün düzenlenen açılış töreniyle hizmete açıldı. Tünelin temeli 6 yıl önce atılmıştı ve şimdi 14,3 kilometre uzunluğunda iki tüp halinde hizmet veriyor.

Yeni Zigana Tüneli, Zigana Dağı'nın eteklerinden başlayarak, Torul ilçesi yakınlarında sona eriyor. Tünelin girişi, Zigana Geçidi'nin batısında, Gümüşhane il sınırına yakın bir noktada bulunuyor. Tünelin çıkışı ise Zigana Geçidi'nin doğusunda, Trabzon il sınırına yakın bir noktada yer alıyor.

Tünelin tamamlanmasıyla yılda 40 milyon TL zaman ve 99 milyon TL akaryakıt tasarrufu sağlanması hedefleniyor. Bu tasarrufla yolculuk süresi kısalacak, yakıt tüketimi azalacak ve çevre üzerinde olumsuz etkiler azaltılacak.

Zigana Tüneli, Doğu Karadeniz ve Kafkasya'yı Orta Doğu ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu üzerinde bulunuyor ve seyahat süresini 30 dakika kısaltacak. İki ayrı tüpten oluşan tünel, Türkiye ve Avrupa'nın en uzun çift tüplü yol tüneli olma özelliğini taşıyor.

thumbs-b-c-f0043ff0df6831c38fec42582850d6e4.jpg

Proje aynı zamanda çevresel sürdürülebilirliğe de katkı sağlayarak karbon salımını azaltacak. Zigana Tüneli'nin hizmete girmesi, bölgenin ekonomisine büyük katkı sağlaması bekleniyor ve Türkiye'nin önemli projelerinden biri olarak öne çıkıyor.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.