Zonguldak'ta madende göçük: 1 işçi kurtarıldı

Kilimli ilçesindeki özel maden ocağında yaşanan göçükte mahsur kalan iki işçiden biri kurtarıldı.

Zonguldak'ta madende göçük: 1 işçi kurtarıldı
Yayınlanma:

Gelik beldesinde bulunan özel maden ocağında henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı göçük meydana geldi.

Mahsur kalan işçiler Murat Ç. ve Erdem Y'nin yardım çağrıları üzerine mesai arkadaşları hemen kurtarma çalışmalarına başladılar.

Olayın ihbar edilmesi üzerine, jandarma, 112 Acil Sağlık, AFAD ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi.

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç da olay yerine gelerek bilgi aldılar.

Göçük altından çıkarılan ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirlenen Erdem Y, ilk müdahalenin ardından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Vali Hacıbektaşoğlu, basın mensuplarına, 21.00 civarında özel maden ocağında 35 kişinin çalıştığı bir vardiya sırasında meydana gelen göçükte, 2 işçinin etkilendiğini bildirdi.

Hacıbektaşoğlu, ekiplerin hızla olay yerine ulaştığını belirterek, "Şu anda bir işçimiz sağ olarak kurtarıldı, bilinci açık. Diğer işçimizin de sağ olduğunu biliyoruz, ona da ulaşacaklarını umuyoruz. Tüm ekiplerimiz burada, umarım kısa sürede diğer işçimize de ulaşılır. Geçmiş olsun." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.