Zonguldak'ta yaşanan heyelanların ardından Vali'den açıklama: Anne oğul kayıp 2 kişi ağır yaralı

Zonguldak’ı etkisi altına alan ve 36 saattir aralıksız olarak yoğun yağış sonucu bir müstakil evde heyelan sebebiyle göçük meydana gelmişti.

Zonguldak'ta yaşanan heyelanların ardından Vali'den açıklama: Anne oğul kayıp 2 kişi ağır yaralı
Yayınlanma:

Zonguldak'ın Asma Mahallesi Tulumba mevkiinde yaşanan heyelan, içinde bir anne ile oğlunun bulunduğu evin toprak altında kalmasıyla sonuçlandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis, itfaiye, AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri hızla bölgeye intikal etti. Kurtarma çalışmaları sırasında mahsur kalan insanları kurtarmak üzere kullanılan iş makineleri, ikinci bir büyük heyelanla toprak altında kaldı.

İlk tespitlere göre, ikinci heyelanın yol açtığı durumda yaralıların olduğu belirtildi. Toprak altında kalan birçok kişinin yaralandığı haber verilirken, bölgeye ek takviye ekiplerin sevk edildiği bilgisi ulaştı.

ARAMA ÇALIŞMASINA KATILAN 20 KİŞİ YARALANDI 2'SİNİN DURUMU AĞIR

Zonguldak Valisi, Osman Hacıbektaşoğlu sonraki heyelanda göçük altında kalan iki kişinin ağır yaralı olduğunu açıklamıştı.İkinci göçüğün ardından toplam 20 kişinin enkazdan çıkarıldığı ve 2'sinin ağır yaralı olduğu öğrenildi.

AFAD'dan son durumla ilgili açıklama geldi.

AFAD: “9 Aralık saat 20:00’de Zonguldak’ta heyelan nedeniyle iki katlı bir ev çöktü. Göçük altında kalan 2 kişiyi kurtarma çalışmaları sırasında ikinci bir heyelan nedeniyle 21 personel göçük altında kaldı. Yaralı personeller hastaneye sevk edildi.”

Vali Bektaşoğlu'nun heyelan sonrası son durumla alakalı açıklamaları şöyle:

xx-001.jpg

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.