Zonguldak'taki maden göçüğünden acı haber geldi

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde bir özel maden ocağında yaşanan göçük felaketinde mahsur kalan iki işçiden biri kurtarıldı, diğerinin cansız bedenine ulaşıldı, çalışmalar beş saat sürdü.

Zonguldak'taki maden göçüğünden acı haber geldi
Yayınlanma:

Gelik beldesinde bulunan özel bir maden ocağında meydana gelen göçük, henüz belirlenemeyen bir sebepten kaynaklandı.

Göçük altında kalan Murat Çetinkaya (45) ve Erdem Y'nin çığlıkları üzerine, mesai arkadaşları hemen kurtarma çalışmalarına başladılar.

Bölgeye jandarma, 112 Acil Sağlık, AFAD ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ekipleri sevk edildi.

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç da olay yerine gelerek bilgi aldılar.

Göçük altından sağ kurtarılan Erdem Y'nin durumu stabil olduğu öğrenildi ve hemen Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne nakledildi.

Vali Hacıbektaşoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, özel maden işletmesinde vardiyada çalışan 35 kişiden 2 işçinin göçük altında kaldığını bildirdi. Bir işçinin sağ olarak kurtarıldığını belirten Hacıbektaşoğlu, diğerinin ise ses alındığını ve sağ olduğunu bildiklerini ifade etti.

Kurtarma çalışmaları sonucunda maalesef maden işçisi Murat Çetinkaya'nın cansız bedenine ulaşıldı. Haberi alan Çetinkaya'nın yakınları büyük bir üzüntü yaşadı ve birçoğu sinir krizi geçirdi.

Çetinkaya'nın cenazesi Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Vali Hacıbektaşoğlu, Çetinkaya'nın yakınlarına taziyelerini ileterek başsağlığı diledi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.