Uğur Böceği

Uğur Böceği

Gündem

Gündem

Benim ilk öğretmenim bana hayatı öğreten beni dünyaya getiren sevgili annemin ve rahmetli babamın üniversiteyi bitirene kadar benim eğitimime katkıda bulunan bütün öğretmenlerimin, ülkemizi çağdaş müreffeh bir ülke haline getirmek için mücadele eden eğitimcilerimizin öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyorum.

Şunu unutmayınız ki! Bütün meslekleri yeni nesillere aktaran ustalarımızda mutlaka birer öğretmendir. Onlarında bilvesile ile öğretmenler gününü kutluyorum.

***

13 rakamının uğursuzdur diyenler; Yahudi ve Hristiyanlardır. Çünkü 13 rakamı peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa s.a.s. efendimizin doğum yılı olan 571 yılının ve İstanbul’un fethinin 1453 rakamlarının toplamı 13’tür.

Onlar için uğursuz olan 13 rakamı bizim için uğurludur. Bunun benzeri olan Kara Cuma yaklaşımı aynı zihniyetin ürünüdür.

Son günlerde şahane Cuma, efsane Cuma, muhteşem Cuma gibi oluşumları mutlulukla izliyorum.

Hatta 13 sayısının uğurunu ve Cumanın güzelliğini birleştirebiliriz. 13 Eylül-13 Aralık 2019 günleri Cuma gününe denk geliyor.

O günlere de muhteşem (harika-efsane-müthiş …)  13. Cumaları bekliyoruz.

Ekonomide son günlerdeki Cuma alışveriş çılgınlığı uygulamalarının tamamı ekonomimize biraz hareketlilik getirdi. Devamı gelir, inşallah. Hayırlı işler.

***

Her gün bazı gazetelerde sanki emeklinin, çalışanların maaşına zam yapılıyormuş gibi yazılar çıkıyor. Hâlbuki maaşlar 3 Ocakta 2018 yılı enflasyonu açıklandığında kesinleşecek. İkide birde ısıtıp, ısıtıp insanların önüne konması tuhafıma gidiyor. Özellikle asgari ücretli ve emeklilerin beklentilerini suiistimal edenlere yazıklar olsun.

***

Emeklilikte yaşa takılanlar ümitle yeni çıkarılmasını istedikleri kanunu bekliyor. Seçim süreci içinde EYT kanunu çıkarılması bir ümit. Seçimden sonra çıkması ise çok zor gözüküyor.

***

Son günlerde yaya geçitlerinden geçerken araç sürücülerinin yol verdiğini bizatihi gözlüyorum. Demek ki! İsteyince oluyor. Aslında yapacağımız hataların kötü sonuçlara sebep olacağını düşünerek kuralların ne kadar önemli olduğunun farkına vararak ona göre hareket etmeliyiz. Lütfen trafik kurallarına uyalım.

***

Sağa sola çöp atmayarak dünyamıza sahip çıkmalıyız. Bu ülke bizim ülkemize sahip çıkalım. Dünyamıza sahip çıkalım. Gideceğimiz başka dünyamız yok.

***

Hırsızlık yapanların cezası bence değişmeli. Hırsızlık yapanlar çaldıkları şeylerin bedelini ödemeden cezaevinden çıkmamalı. Cezaevlerinde zor işlerde çalıştırılıp; asgari ücret verilsin. Hatta yemek ve yatak ücreti alınsın kalan para ile mağdurların çalınan eşyalarının bedeli ödensin. Tabi ki! Faizi ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Böceği Arşivi