Polis Akademisi Başkanı Çolak: 192 bin 902 personel emniyet teşkilatına katıldı!

Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak, 2014'ten bu yana 142 bin 700 polis memuru, 19 bin 475 polis amiri ve 30 bin 745 çarşı ve mahalle bekçisi olmak üzere 192 bin 902 personeli emniyet teşkilatına kattıklarını ifade etti.

Polis Akademisi Başkanı Çolak: 192 bin 902 personel emniyet teşkilatına katıldı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla düzenlenen "Polis Akademisi Mezuniyet Töreni"nde yaptığı konuşmada, Türk milletinin asırları aşan büyük bir devlet geleneğine sahip olduğunu söyledi.

Bu mazinin, "Büyük ve Güçlü Türkiye" hedefiyle geleceğe yürürken ve Türkiye Yüzyılı'nı inşa ederken en büyük sermayeleri olduğunu dile getiren Yerlikaya, bugün, 2 yıl önce eğitimlerine başlayan 483'ü kadın, 1883'ü erkek toplam 2 bin 366 öğrenci ile 15 farklı ülkeden 94 misafir öğrencinin Polis Akademisinden mezun olacağını aktardı.

Mezun öğrencileri tebrik eden Yerlikaya, şöyle konuştu:

"İçişleri Bakanlığı ailesi olarak, terörle, şehir eşkıyalarıyla, zehir tacirleriyle, tüm suç ve suçlularla canımız pahasına mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Her bir vatandaşımızın canı, malı, huzuru ve güvenliği bize emanettir. Puslu dağların zirvelerinde, dar geçitlerde, çıkmaz sokaklarda, hep bu kahramanların nefesi, ayak izleri var. Bu şanlı bayrak dalgalandıkça, dağdaki teröristler de şehirlerdeki eşkıyalar da nefesimizi enselerinde hissetmeye devam edecekler."

Tüm polislere başarı dileyen Yerlikaya, şehitleri, Emniyet teşkilatına ömürlerini adayan ve ebediyete irtihal eden polisleri, rahmet, minnet ve saygıyla yad etti, gazilere sağlık ve afiyet diledi.

Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak ise bugün heyecanı ve mutluluğu bir arada yaşadıklarını ifade ederek, 2 yıl süren eğitimlerde ön lisans ve polis temel eğitimi verildiğini belirtti.

Tüm eğitim süreçlerinde demokratik değerler ve prensiplerin ana ilkeleri olduğunun altını çizen Çolak, Türk Polis Teşkilatının son 75 yıldır sivil otoritenin emrinde, kanun ve kuralları uygulamak suretiyle demokrasinin yerleşmesinde rol oynadığını vurguladı.

Çolak, 2014'ten bu yana 142 bin 700 polis memuru, 19 bin 475 polis amiri ve 30 bin 745 çarşı ve mahalle bekçisi olmak üzere 192 bin 902 personeli emniyet teşkilatına kattıklarını ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.