4 ilde görev yapan öğretmenlere ilave "isteğe bağlı yer değişikliği hakkı" verildi

Milli Eğitim Bakanlığı, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde görev yapan kadrolu öğretmenlere il içi isteğe bağlı yer değiştirme hakkı verdi.

4 ilde görev yapan öğretmenlere ilave "isteğe bağlı yer değişikliği hakkı" verildi
Yayınlanma:

Milli Eğitim Bakanlığı, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde görev yapan kadrolu öğretmenlere il içi isteğe bağlı yer değiştirme hakkı verdi. Bu değişiklik, 2023 yılı yaz döneminde yapılacak il içi isteğe bağlı yer değiştirme işleminden bağımsız olarak, il içinde isteğe bağlı yer değişikliği hakkı verilecek.

Başvurular, 6-10 Nisan tarihleri arasında MEBBİS üzerinden elektronik başvuru formu doldurulmak suretiyle yapılacak ve 10 Nisan Pazartesi günü saat 16.00'da başvuru süresi sona erecek. Bu değişiklikten yararlanmak isteyen kadrolu öğretmenlerden, 30 Eylül tarihi itibarıyla üç yıllık çalışma süresini tamamlamış veya tamamlayacak olanlar başvuru yapabilecek.

Atamalar tercih ve hizmet puanı üstünlüğüne göre gerçekleştirilecek ve ilgili valiliklerce 12 Nisan tarihinde ilan edilecek. Görevden ayrılma ve göreve başlama işlemleri ise 16 Haziran tarihi itibarıyla yapılacak.

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgiye Milli Eğitim Bakanlığının internet adresinden erişebilirsiniz.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.