72 yıllık sürgünün ardından ilk bayram haberi

Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleşen Ahıska Türkleri, 72 yıllık sürgünün ardından anavatanlarında ilk bayramlarını kutlamanın mutluluğunu yaşadılar.

72 yıllık sürgünün ardından ilk bayram haberi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla Ahlat'a yerleşen Ahıska Türkleri, Türkiye'deki ilk bayramı birlik ve huzur içerisinde geçirmenin mutluluğunu yaşarken, Ahıskalı çocuklar ise büyüklerinin ellerini öperek harçlıklarını aldılar. 72 yıllık aradan sonra anavatanlarında ilk kez bayram kutlamanın kendileri için oldukça sevindirici olduğunu ifade eden Ahıskalı vatandaşlar, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiler. Oturdukları konutlarda bayram heyecanını yaşayan Ahıskalı vatandaşlar, hazırladıkları yöresel yiyeceklerini ise gelen misafirlerine ikram ettiler.
Ahıskalı çocuklar, bayramın çok mutlu geçtiğini ve büyüklerinin ellerini öperek harçlık aldıklarını ifade ettiler.

"Bu bayram çok heyecanlandık”
Ahıskalı vatandaşların temsilciliği yapan Mansur Baytaroğlu, 72 yıldan sonra Türkiye'deki ilk bayramın çok güzel olduğunu belirterek, "Bu bayram çok heyecanlandık. Çünkü etrafına bakıyorsun her yerde bayram heyecanı yaşanıyor. Önemli olan da bu. Orada da bayram yapıyorduk, ama Rus ve Ukraynalı çok var. Fakat burada her yerde Türk olduğu için herkesle bayramlaşıyoruz. Ahlatlılar da geliyor ve bayramlaşmalarda bizi çok iyi karşıladılar. O kadar çok duygulandım ki ne diyeceğimi bilemiyorum. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Binali Yıldırım'a, burada sürekli bizlerin yanında olan Ahlat Kaymakamımıza, Ahlat Belediye Başkanımıza ve adını sayamayacağım birçok büyüğümüze bize bu güzel bayramı yaşattıkları için çok teşekkür ediyorum" dedi.

“Sahipsiz olmak çok kötü bir şeydir”
Ahıskalı Kerim Zühre ise, konuşmasında duygu dolu anlar yaşarken, ana baba yetimliğini ayrı olduğunu, vatan yetimliğinin ise çok daha farklı olduğunu vurgulayarak, "Bu duyguyu ve vatan hasretliği çeken bilir. Vatan hasretliğini ve yetimliği çeken bilir. Ana baba yetimliği ayrı, vatan yetimliği ise ayrıdır. Sahipsiz olmak çok kötü bir şeydir. Allah Cumhurbaşkanımızdan ve Türkiye'mizden razı olsun. 70 seneden sonra vatanımıza geldik. Çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.
Ahıskalı Ruhi Gülşahin de, Ukrayna'da 30 yıl kaldıklarını belirterek, “Hiçbir bayramımızı böyle gönül hoşluğuyla geçirmedik. Yaşadığımız yerde bayram yapıyorduk, fakat buradaki gibi duyguyu hiç yaşamadık. Çok mutluyuz" dedi.
Ahıskalı vatandaşlar, hep birlikte tüm Türkiye'ye el sallayarak kucak dolusu sevgi ve selamlarını ilettiler.

Geylani Adıyaman - Serdar Adıyaman 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.