ABD Başkanı Biden şaşırtmadı!

ABD Başkanı Joe Biden, 24 Nisan dolayısıyla yaptığı açıklamada, 1915 olaylarını “soykırım” olarak tanımladı. Beyaz Saray’dan paylaşılan açıklamanın başında bir kez "soykırım" ifadeleri kullanıldı.

ABD Başkanı Biden şaşırtmadı!
Yayınlanma:

Başkanı , 24 Nisan dolayısıyla açıklama yaptı. Açıklamanın ilk cümlesinde soykırım ifadesi kullanılarak, "Ermeni soykırımı - sırasında hayatlarını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuyoruz ve asla unutmama taahhüdümüzü yineliyoruz"

Açıklamada, Türkiye’nin ismi geçmezken, daha önceki başkanların da kullandığı “Büyük Felaket” (Medz Yeghern) ifadesi de kullanıldı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI:TEK TARAFLI AÇIKLAMALARI REDDEDİYORUZ

Dışişleri Bakanlığı, ABD’den gelen açıklamayı reddettiklerini duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Bazı radikal çevreleri memnun etmek amacıyla 1915 olayları hakkında yapılan tek taraflı açıklamaları reddediyoruz. Tarihi gerçekleri çarpıtan bu açıklamalar uluslararası hukuka da aykırıdır." denildi.

Açıklamada, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin, 1915 olaylarının meşru tartışma konusu olduğunu açık biçimde kayda geçtiği belirtildi.

Bakanlık açıklamasında, tarihle ilgili bu ön yargılı ve tarafgir açıklamalar, iki toplum arasındaki uzlaşı çabalarına zarar vermenin yanı sıra nefret suçları işlemeye meyilli radikal grupları da cesaretlendirdiği kaydedildi.

Açıklamada, "Tüm tarafları, Ortak Tarih Komisyonu kurulması önerimize ve Ermenistan ile başlatılan normalleşme sürecine destek vermeye çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.