Açıktan satılan ürünlerde karaciğer kanseri riski

Açıktan satılan ürünlerde karaciğer kanseri riski

Eskiden beri halk arasında süre gelen açık halde satılan gıdalarla ilgili yanlış algı, insan sağlı üzerinde oldukça risk taşıyabilir.

A+A-

Eskiden beri halk arasında süre gelen açık halde satılan gıdalarla ilgili yanlış algı, insan sağlı üzerinde oldukça risk taşıyabilir. Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner ambalajlanmadan açık halde satılan gıdalara karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Vatandaşın fiyat politikası nedeniyle açıkta satılan bakliyat ve kuruyemiş başta olmak üzere tüm baharat çeşitlerine yöneldiğini kaydeden Saner, gıda tercihlerinde hijyenik koşulları taşıyan, hava ile teması kesilen, her türlü dış faktöre karşı ürünü koruyan ambalajlı gıdaların tercih edilmesine dikkat çekiyor.

Açıkta satılan ürünlerin üretim tarihilerinin bilinmemesi, ürünün küf toksinlerini üzerinde taşıması riski karaciğer kanserini tetikleyen ana etmenlerden olduğunu ifade eden Saner insan sağlığının her şeyden önce geldiğini belirtti.

Açıktan satılan ürünlerin organik ve daha sağlıklı olmadığını  altını çizen Saner, resmi kontrollerden geçmeyen ürünlere rağbet edilmesinin hatalı olduğunu ileri sürdü.

Sıcak ya da açıktan sunulan ürünlerin tazelik açısından önemli olmadığını vurgulayan Saner, “Gerçek anlamda tazelik ve hijyen için en güvenli yolun ambalajlı, kimin tarafından üretildiği ve tavsiye edilen tüketim tarihi belli ürünleri tercih etmenin” önemli olduğunun altını çizdi.

1564990977_ac__ktakuruyemis.jpg

AFLATOKSİN RİSKİNE DİKKAT!

Dünya Sağlık Örgütü'nce bir numaralı kanserojen madde olarak nitelendirilen Aflatoksin maddesinin açıkta satılan ürünlerde görüldüğünü ifade eden Saner, insanların ambalajlı kapalı ürünlere yönelmesinin zorunluluk olduğunu kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.