Ahmet Ercan, Türkiye'deki en güvenli illeri açıkladı!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye'nin deprem riski açısından en güvenli illerinin; Konya, Karaman, Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu ve Zonguldak olduğunu söyledi.

Ahmet Ercan, Türkiye'deki en güvenli illeri açıkladı!
Yayınlanma:

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından deprem bilimciler, İstanbul depremi konusunda vatandaşları sürekli uyarıyor.

Deprem bilimciler, beklenen büyük İstanbul depreminin 7 ve üzerinde olabileceğine işaret ediyor.

Deprem bilimciler, Marmara Depremi’ne yönelik sürekli uyarılarda bulunuyor. Beklenen Marmara depreminde sürenin azaldığına dikkat çekiyorlar. Deprem bilimciler, son günlerde Tunceli-Hakkari’de de deprem tehlikesine ilişkin uyarılar yapılıyor.

Uzmanlar Doğu Anadolu Fayı’nı işaret ederken Adıyaman ve Hakkâri arasındaki yerleşim alanlarının dikkatli olması gerektiği konusunda sürekli uyarılarda bulunuyor.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem riski en az olan illeri açıkladı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, deprem riski bakımından güvenli olan illeri açıkladı.

Ercan, Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu ve Zonguldak illerinin deprem riski açısından daha güvenli olduğunu belirtti.

Ercan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

"Deprem korkusu yaşamak istemeyenler; Konya, Karaman, Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu, Zonguldak'a taşınabilir. Bol yeşillik ile oksijen, deniz, balık, içten dostluk, güvenli yaşam. Daha ne istenir ki?"

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.