AK Parti hangi illeri kaybetti?

Uzun süredir AK Partili belediye başkanları tarafından yönetilen bazı kentleri CHP ya da Yeniden Refah Partisi kazandı… CHP, Cumhuriyet tarihinde ilk kez Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Uşak ve Zonguldak’ı kazandı.

AK Parti hangi illeri kaybetti?
Yayınlanma:
Güncelleme:

31 Mart Yerel Seçimleri sonrası çıkan sonuçlar özellikle AK Parti cephesinde şaşırttı!..

AK Parti’nin kalesi olarak öne çıkan ya da uzun süredir AK Parti tarafından yönetilen Bursa, Balıkesir, Afyonkarahisar, Uşak, Manisa, Denizli, Kütahya, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Amasya, Giresun, Adıyaman, Kilis ve Bilecik illerinde CHP adayları kazandı.

Öte yandan Şanlıurfa ve Yozgat illeri Yeniden Refah Partisi’ne geçti. Ağrı ve Muş’ta DEM Parti, Nevşehir’de ise İYİ Parti kazandı.

ANKARA VE İZMİR’DE BÜYÜK DEĞİŞİM…

Kars’ta Cumhur İttifakı’nın adayı MHP’li Ötüken Senger başkanlığa seçilirken, Tunceli ise TKP’den DEM Parti’ye geçti.

İstanbul ilçelerinde de şaşırtan değişimler yaşandı… AK Partili başkanların yönettiği Beyoğlu, Eyüpsultan, (MHP) Silivri, Çekmeköy, Çatalca, Şile, Tuzla, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa ve Üsküdar ilçe belediyelerinde kazanan parti CHP oldu. 2019 seçimlerde Ankara’da 3 ilçe belediyesi bulunan CHP, 31 Mart seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre belediye sayısını 12'ye çıkarmış oldu.

İzmir’de de yine benzer bir durum göze çarpıyor. AK Parti’nin elinde olan Kiraz, Tire, Bayındır, Bergama ve Kınık ilçeleri yine CHP’li adayların zaferine sahne oldu. CHP’nin yönetimindeki Menemen ilçesi ise AK Parti yönetimine geçti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.