Ankara İstanbul olma yolunda hızla ilerliyor

Anadolu Gazetesi’ne konuşan Ankara Gayrimenkul Müşavirleri Derneği Başkanı Erkan Aslan, “Hızlı bir yapılaşma içinde olan ve konut satışlarının sürekli arttığı Ankara hızla büyüyor. İstanbul olma yolunda ilerleyen Başkent adeta yeniden inşa ediliyor.

Ankara İstanbul olma yolunda hızla ilerliyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

RÖPORTAJ

GÜLAY ERTUNÇ

Anadolu Gazetesi röportajlar dizisine bu hafta gayrimenkul sektörünün başarılı isimlerinden Ankara Gayrimenkul Müşavirleri Derneği Başkanı ve EXTRA Türkiye Gayrimenkul Danışmanlık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Aslan’ı konuk etti. Aslan ile gayrimenkul sektörünün bugünün ve yarınını konuştuk. İşte bu özel röportajın bütün detayları.

Anadolu: Başkanım öncelikle kendinizi tanıtarak başlayalım röportajımıza. Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Erkan Aslan: Ben Erkan Aslan 1972 Ankara doğumluyum. Evli ve 2 çocuk babasıyım. Aktif iş hayatıma 1994 yılında gayrimenkul ve inşaat sektörlerinde kendi şirketlerimi kurarak başladım.22 yıldır Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteriyorum. Gayrimenkul sektöründe uzun yıllar süren bilgi, birikim ve tecrübelerimi birleştirerek ve Gayrimenkul sektörünün güncel ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyerek, hayata geçirdiğim EXTRA Türkiye Gayrimenkul Danışmanlık Şirketinin de Yönetim Kurulu Başkanıyım.

img_9286.jpg

Anadolu: Ankara Gayrimenkul Müşavirleri Derneği ne zaman kuruldu. Çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?

Erkan Aslan: Ankara Gayrimenkul Müşavirleri Derneği 2015 yılında kurulmuştur. Kısa adı AGEM olan kuruluş amacı Ankara’daki gayrimenkul müşavirlerinin kaynaşmasına ve işbirliğine ortam hazırlama mesleki ve ekonomik alışverişi dayanışmayı sağlamak sivil toplum kuruluşlarının resmi ve özel kuruluşlarla işbirliği gerçekleştirerek ülke sorunlarının çözümüne katkı sağlamaktadır.

Ankara’daki Gayrimenkul Müşavirlerinin arasında her zaman rol model olacaktır.

Gücünü gençliğinden ve birlikteliğinden alan AGEM düzenlediği toplantılarla, yayınladığı kitap bülten çeşitli programlarıyla çalışmalarını ülkemize ve kamuoyuna duyurmayı amaçlamaktadır.

Anadolu:Üyesi Olduğunuz Sivil Toplum Kuruluşları hangileri ve buralardaki rolünüz nedir?

Erkan Aslan: Ülkemizin gelişmesi için son derece önemli olan sivil toplum hizmetlerine de büyük önem veriyorum. Ve birçok sivil toplum kuruluşunda kurucu üye ve aktif üye olarak görevlerde bulunmaktayım.

TÜSİAV (Türk Sanayici Ve İş Adamları Vakfı ) yönetim kurulu üyesi

ASTOP (Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu) yönetim kurulu üyesi

GGYD (Genç Girişim Ve Yönetişim Derneği) yönetim kurulu üyesi

YATSİAD  (Yatırımcı Ve Sanayici İş Adamları Derneği) yönetim kurulu üyesi

Ankaragücü Spor Kulübü Kongre üyesi

Gençlerbirliği Spor Kulübü Kongre üyesi

Kavaklıdere Spor Kulübü üyesi

Üyesi olduğum Sivil toplum kuruluşları aktif olup, ülkemize ve kamuoyuna yararlı kuruluşlardır.

Anadolu: Başkentin konut sektörü hakkında neler söylersiniz?

Erkan Aslan: Hızlı bir yapılaşma içinde olan ve konut satışlarının sürekli arttığı Ankara hızla büyüyor. İstanbul olma yolunda ilerleyen Başkent adeta yeniden inşa ediliyor. Ankara’nın kentsel gelişim dinamiklerine ilişkin görüşlerimi paylaşırken, son 10 yıldır yaşanan bütün krizlere, seçimlere ve piyasadaki negatifliklere rağmen Ankara’da her yıl bir öncekinden daha fazla konut satıldı.

img_9297.jpg

ANKARA’DA ÖNEMLİ KONUT PROJELERİ HIZLA YÜKSELİYOR

Son on yıllık dönemde Ankara'da gayrimenkul sektörü açısından oldukça önemli projeler gerçekleştirildi. Büyük ölçekli kentsel dönüşüm projelerinin yanı sıra peş peşe hayata geçirilen konut, AVM, otel, ofis plaza projeleri ve kamu yatırımları ile büyük bir yatırım alanı durumuna geldi. Gerçekleştirilen projelerden bir bölümü boyutları ve mimari özellikleri bakımından ülke genelinde öne çıktı. Son zamanlarda orta ve üst kesime hitap eden ofis ve işyeri projeleri oldukça önem kazandı. Eskişehir Yolu, Konya Yolu üzeri, Söğütözü, Çukurambar ve Balgat bölgelerini de kapsayan alan, Ankara'nın yeni merkezi iş alanı olarak tanımlanmaya başladı. Bu bölgelerde var olan binaların doluluk oranı yüksek seviyelerde olup, inşaat halindeki projelerde ise satışlar belli seviyelere ulaştı.

Anadolu: Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi "Emlakçılar güçlü bir çatı altında toplanmalı" dedi. Bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Erkan Aslan: Öncelikle Sayın Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi’ye mesleğimiz ile ilgili sorunlarımıza ve sektördeki faaliyetlerimize desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Emlak piyasasının güçlü bir çatı altında toplanmasının, sektörün sorunlarının çözümünde ve disipline edilmesinde önemli olduğuna dikkat çekmek isterim.

HER ÖNÜNE GELEN BU İŞİ YAPAMAYACAK

Emlak sektöründeki kişilerde aranacak şartlar, bunların çalışmaları, yürütecekleri faaliyetler, uymakla yükümlü bulundukları kurallar belirlenmelidir. Emlak Müşavirlik Kanunu’nda her önüne gelenin bu işi yapamayacağı ve gayrimenkul işi ile uğraşanların ait oldukları meslek kuruluşuna kayıt mecburiyetinin yanı sıra, kamu yararına uyulması zorunlu yaptırımlar yer almalıdır. Yeni yasa ile birlikte emlak sektöründen para kazanmaya devam etmek isteyen girişimcilerin kurumsal bir markadan franchise alarak devam etmeyi tercih edeceğine inanıyorum.

img_9292.jpg

Anadolu: 15 Temmuz darbe girişimi süreci yaşadık. Bu süreçle ilgili görüşlerinizi almak istiyorum?

DEMOKRASİ KAZANDI…

Erkan Aslan: 15 Temmuz gecesi bir darbe girişimini atlattık ve bu girişimde hayatını kaybedenler ve yaralananlar oldu. Bu üzücü günleri geride bırakırken gördük ki; milletimiz vatanına, siyasi istikrara, demokrasiye sahip çıktı. Ve yine tüm dünya gördü ki; Türk milleti, özgürlüğüne darbe vurulmak istendiğinde görüşü ne olursa olsun tek bir uğurda bir araya gelerek kenetlenen güçlü bir milli iradeye sahip. Türkiye temennisiyle; gündeminden darbe kelimesinin kalktığı bir ülkenin ekonomisinin büyüyeceğine ve her alanda daha iyi günlerin bizi beklediğine inancımız tamdır. Halkın egemenliği dışında, demokratik düzene yapılan ve yapılacak olan hiçbir müdahale kabul edilemez. Ülkemizde refah ve huzurun kalıcı olması hepimizin ortak temennisidir. Bu sebeple, vazgeçilmez değerimiz olan demokrasimizi korumak adına gösterilen çabayı takdirle karşılamaktayız.

SEKTÖRÜMÜZ ETKİLENMEDİ

Gayrimenkul satışlarının etkilenmesi söz konusu bile değil, satışlar durmadı devam etmektedir. Yatırımcılarımız ve iş dünyası yatırımlarına hız kesmeden devam etmektedir. Hiçbir olumsuz tablo bizim penceremizden gözükmemektedir. Güvenli liman Gayrimenkul sektörüdür. Ekonomimizde ve piyasalarda bir handikap beklenmemektedir. Buradan vatandaşlarımıza çağrım; devlete, ekonomiye güvenip yatırım yapmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm kurum ve kuruluşları gibi, EXTRA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Ankara Gayrimenkul Müşavirleri Derneği Genel Başkanı olarak hukukun üstünlüğü ve milletin egemenliğine olan inancımızla, ülkemizin demokratik geleceğinin daimi destekçisi olacağız.

img_9280.jpg

Anadolu: Başkanım bizim unuttuğumuz, sizin eklemek istediğiniz bir konu var mı?

Erkan Aslan: Son olarak, Türkiye ekonomisinin son derece sağlam temeller üzerinde bulunduğunu bu tür saldırılarla onu çökertmek isteyenlerin başarılı olamayacağını ifade etmek isterim. Türkiye ekonomisinin geleceğine güven teyit edilmiştir. Yerli yabancı herkes korkmadan yatırımını yapabilir. Nitekim 15 Temmuz sonrası sektörümüzde yaşanan canlanma da bunu göstermektedir. Merkez Bankası’nın bir süredir devam eden faiz indirimlerinin hem reel sektörde hem de finans sektöründe olumlu bir sürecin önünü açacağını ifade etti. İndirimlerin devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunun konut kredilerine yansıması paralelinde, ekonominin lokomotifi konumundaki gayrimenkul ve inşaat sektörü piyasasının güçlenerek büyümeye devam edecektir. Gayrimenkul sektöründe özellikle Ocak ayından itibaren ciddi bir canlanma sürecine girildiğine de özellikle ifade etmek istiyorum. Vatandaşlarımız hiç korkmadan konut, işyeri, arsa ve her türlü gayrimenkule yatırım yapabilirler. Gayrimenkul yatırım araçları içerisindeki en güvenilir limandır.

Başkanım Anadolu Gazetesi olarak bu yoğun tempo içerisinde bize zaman ayırıp görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.