Ankara’da bugün sahnede ne var? Konser ve tiyatro salonlarında neler var?

Ankara’da hafta sonu etkinlikleri aralıksız sürüyor. Ankara’da bir çok sahnede tiyatro oyunları ön plana çıkarken, konser imkanları da farklı bir seçenek sunuyor.

Ankara’da bugün sahnede ne var? Konser ve tiyatro salonlarında neler var?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER-ANADOLUGAZETE.COM.TR

Ankara’da bu Pazar öne çıkan sahne gösterilerini derledik.

canlar-kimin-icin-caliyor-1688372737.jpg

ÇANLAR KİMİN İÇİN ÇALIYOR – ANKARA ORTAOYUNCULAR TİYATROSU

Ernest Hemingway’in ölümsüz eseri 1939 İspanya iç savaşını anlatır. Oyunun baş karakteri Roberto yazarın kendisidir. İspanya iç savaşında faşist Franko rejimine karşı dağlarda savaşan gerillaların hikâyesi anlatılır. Yönetmen eseri tiyatro sahnesine uyarlarken ölüm, korku, aşk, idealler sevinç gibi tüm unsurları savaş atmosferi içinde yansıtmıştır.

dava-2-560x340.jpg

DAVA – YAKİN SAHNE

Franz Kafka’nın eserinden tiyatroya uğurlanan oyun, Yakin Sahne’nin bu sezonda seçkileri arasında yer alıyor.

8274723-21ce.jpg

BİR İDAM MAHKUMUNUN SON GÜNÜ – BERGÜZAR SAHNE

Victor Hugo'nun ölümsüz eseri sahneye taşınıyor!
İdam cezasına çarptırılan bir mahkûmun bu cezayı beş hafta öncesinden öğrenmesi ve bu süre içinde nasıl giderek insanlıktan çıkıldığını; anlatan eser, tiyatro uyarlaması ile seyirci karşısına çıkıyor. Oyun, idam infazlarını bir eğlence gibi izleyen halkın yanında; adalet, ceza hukuku, ölüm cezaları gibi güncel konuları seyirciye sorgulatarak mahkûmun yargılanmasını ve idama gidiş sürecini anlatmaktadır.

09i08-biletix.png

BİR DELİNİN HATIRA DEFTERİ – KARADAVUT SANAT MERKEZİ

Nikolay’ın diktatör dönemlerinde hayatını sürdürmüş küçük bir devlet memurunun yaşam hikayesine odaklanan oyun, ana kahraman Popriçin’in delirmeye doğru giden yolunu anlatır. Sürdürdüğü bunaltıcı ve monoton hayata bir de üstünün kızına duyduğu tutku eklenince ortasında bulunduğu karmaşa iyiden iyiye büyür. Aksenti İvanoviç Popriçin’in dikta sistemde boyun eğmeme uğraşları ve yaşadığı psikolojik tramvalar kendisini İspanya Kralı zannetmesine kadar sürer gider ve akıl hastanesine kapatılmasıyla son bulur.

İLKER GÜMÜŞOLUK STAND-UP GÖSTERİSİ – ROUTE

15 Yıldır Türkiye’nin her köşesinde 1000’den fazla gösteri yapan İlker Gümüşoluk, tek kişilik gösterisinde ikili ilişkiler başta olmak üzere, hayata dair birçok hikaye ve tespitini seyircisiyle buluşturuyor. Komedyen, özellikle YouTube kanalında yayınladığı Apartman Sohbetleri projesiyle ve instagram hesabında paylaştığı skeçlerle ciddi bir seyirci kitlesine ulaştı. İlker Gümüşoluk bu gece Ankaralıları güldürmek içni Route’ta…

kapak-133615.jpg

ATHENA – IF ARMADA AÇIKHAVA KONSERİ

Yurtiçinde ve yurtdışında sayısız konser ve festivalde yer almış, Türk rock müzik tarihinin en önemli gruplarından Athena’nın şarkıları bu akşam Ankara açık havada yankılanacak.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.