Ankara'da ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı

Ankara'da ilk hac kafilesi Esenboğa Havalimanı'ndan dualarla ve gözyaşlarıyla kutsal topraklara uğurlandı.

Ankara'da ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara'da ilk hac kafilesi Esenboğa Havalimanı'ndan dualarla ve gözyaşlarıyla kutsal topraklara uğurlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 2018 yılı hac organizasyonu kapsamında kutsal topraklara gidecek olan ilk hac kafilesi Esenboğa Havaalanı'nda düzenlenen programla uğurlandı. Hacı adaylarını uğurlama programı Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı. Törene Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, Din Hizmetleri Genel Müdürü Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Velid bin Abdulkerim El-Hireyci, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Enver Günenç katıldı.

Programda konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, hac ibadetinin önemini anlatarak, Türk milletinin hac ibadetini hassasiyetle yerine getirdiğini kaydetti. Tıraşçı, "2 milyondan fazla insanımızın hacca gitmek üzere müracaat etmesi, 500 binden fazla insanımızın her yıl umreye gidiyor olması, o mübarek beldelere, Kabe-i Muazzama'ya ve Mescid-i Nebevi'ye duyduğu hasretten ve Cenabıhakk'a karşı gösterdiği saygıdan gelmektedir" ifadelerini kullandı. Programın sonunda hacı adayları için dua edildi. Bu sırada, hacı adayları ve onları uğurlamaya gelen yakınları duygusal anlar yaşadı. Havaalanında hacı adayları ve onları yolcu etmeye gelen yakınları heyecanla bekledi. Hacı adayları sevinç gözyaşları arasında yakınlarıyla vedalaşarak Medine’ye doğru yola çıktı.

Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığının 229, seyahat acentelerinin ise 124 kafilesi oluştu. Bu yıl hac organizasyonu için bin 88 personel görevlendirildi. Hacı adaylarına 353 kafile başkanı, bin 705 din görevlisi ve 394 kadın irşat görevlisi de rehberlik edecek. Ayrıca hacı adaylarına sağlık hizmeti sunmak için doktor, hemşire ve hasta bakıcı gibi 491 sağlık personeli de eşlik edecek. Öte yandan, bu yıl bin 416 gazi ve şehit yakını da hacca gidecek. Hacca gidiş tarihleri bu yıl 18 Temmuz-16 Ağustos, dönüş tarihleri ise 27 Ağustos-19 Eylül olarak belirlendi. İHA

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.