Araç tescil işlemleri sorunsuz başladı

Emniyet Genel Müdürlüğü, araçların satış, devir ve tescil hizmetlerinde kademeli olarak noterliklere devredilecek işlemlerde herhangi bir sıkıntının yaşanmaması amacıyla kriz merkezi kurdu.

Araç tescil işlemleri sorunsuz başladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Araçların Satış, Devir ve Tescil Hizmetlerinin Yürütülmesi Hakkında Yönetmelik ile tescil edilmiş araçların her çeşit satış ve devirlerinin noterler tarafından yapılması hükme bağlanarak, Resmi Gazete’de yayınlandı. Daha önce 615 noktada yapılan tescil işlemleri, artık 2 bin noter tarafından gerçekleştirilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü, yeni düzenlemede herhangi bir sıkıntının yaşanmaması amacıyla bünyesinde kriz merkezi kurdu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Yazılım Ekip Lideri Tolga Ömrüuzun, yeni araç sicil ve tescil işlemleri hakkında bilgi verdi. Ömrüuzun, 680 sayılı KHK ile araç tescil işlemlerinin Türkiye Noterler Birliği koordinesinde noterliklere devredildiğini ve araç sicil ve tescil işlemlerinin devrini belirleyen usul ve esaslara ilişkin yönetmeliğin de dün Resmi Gazete’de yayımlandığını söyledi. Noterde gerçekleşen devir işlemlerinin ardından ruhsatın verileceğini belirten Ömrüuzun, şunları kaydetti:

“Sabah itibariyle araç tescil işlemleri bir kısmı noterlerce yapılmaya başlandı. Bu zamana kadar noterlerde meydana gelen devir işlemleri neticesinde geçici tescil belgesi üreterek vatandaşlarımız tescil birimleri tarafından tescil belgelerinin adreslere gönderilmesini bekliyordu. Ya da tescil birimlerine giderek almaları gerekiyordu. Şuan itibariyle bu uygulama sonlandırıldı. Vatandaşlarımız araç devrini gerçekleştirdiği an itibariyle buna plaka değişikliği de dahil ruhsatı anında teslim ediliyor. İlk defa tescil edilecek olan araçların kayıtları da noterlerce de gerçekleştiriliyor.”

Türkiye Noterler Birliği ile koordineli şekilde çalıştıklarını ifade eden Ömrüuzun, “Kendi personelimizden oluşan yazılım geliştirme sistemlerini Türkiye Noterler Birliği ile koordineli olarak ürettik. Şuan da 24 saat esasına göre sistemi gözlemliyoruz. Olası herhangi bir problem karşısında da önlemimizi alıp, gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bu sabah sistem ilk defa devreye girmesine rağmen bulunduğumuz saat itibariyle 16 bin araç devri gerçekleşti. Önemli bir sorun öngörmüyoruz. Herhangi bir sorun çıkması durumunda gerekli müdahaleyi yapıyoruz. Tescil birimlerimizdeki yoğunluk azalmış olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.