Arseven: Türkiye’de sadece darbeciler FETÖ’cü değildir

Milat Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Serdar Arseven, “Türk halkı herhangi bir kalkışmaya karşı ne CHP’lilerin ne de başka siyasi partilere güvenemeyeceğini görmüştür.

Arseven: Türkiye’de sadece darbeciler FETÖ’cü değildir
Yayınlanma:
Güncelleme:

RÖPORTAJ-HABER EYÜP KARA

Anadolu Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Eyüp Kara olarak Redaktör Haber Dergisi tarafından Antalya’da düzenlenen “15 Temmuz Darbe Kalkışması ve Demokrasi Zaferi” isimli konferansa katıldım. Konferansta zaman zaman duygusal anlar yaşandı, zaman zamanda Türkiye gerçekleri dile getirildi. Bende bir gazeteci olarak büyüğümüz olan gazeteci ağabeyimiz Serdar Arseven ile röportaj haber yaparak siz değerli Anadolu Gazetesi okuyucuları ile paylaşmak istedim. Umarım keyifle okuyup ülkemizin nasıl bir badire atlattığına bir kez daha tanıklık etmiş olursunuz.

Kara: Yeniden darbe olur mu?

Arseven: Ben bundan sonra ben kolay kolay kimsenin darbeye teşebbüs edeceğini sanmıyorum. Çünkü milletimiz uyandı ve artık gerçeklerin farkına vardı. Büyük Türk Milleti artık FETÖ ve onun gibi taşeronlara inanmayacaktır ve inanmaz. Ben şahsen darbe olacağına inanmıyorum. Milyonlarca insanın meydanlara inmesiyle birlikte artık hiç kimsenin darbeye teşebbüs edemeyeceğini düşünüyorum. Sosyal medya üzerinden gerçekliğini kaybetmiş hareketlerin toparlanamayacağını düşündüğünü belirten Arseven, “FETÖ mensupları, kısmen BBP, kısmen Saadet Partisi kısmen, CHP büyük oranda destek verdiler buna. Ve hala geçtiğimiz günlerde Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ’cü gazetecileri alkışlattı.

Kara: Darbe tehlikesi geçti mi?

Arseven: Türk halkı herhangi bir kalkışmaya karşı ne CHP’lilerin ne de başka siyasi partilere güvenemeyeceğini görmüştür. Dolayısıyla bunların bittiklerini düşünüyorum. Bunlar ancak PKK terör örgütü gibi dışlanmış bir yapı olarak bir şeyler yapmaya çalışabilirler. Rus Büyükelçi Andrey Karlov’un suikast sonucu öldürülmesi gibi. Böyle hareketler yapabilirler ama bir kalkışma olamaz. Evet, FETÖ gerçek ama Ergenekon, Balyoz sürecinde çıkanlarda yalan değil. Şunu söylemek istiyorum yani Türkiye’de sadece darbeciler FETÖ’cü değil. 

KARA: Statüko devam eder mi?

Arseven: Türkiye’de bir zihniyet, darbeyi her zaman düşünüyor ve tarih bilinci söylemlerinde bulunuyor. Bunların temsilcilerinden biri çıktı ve Şubat veya Mart ayında Türkiye’nin yanacağını söylüyor. Onlar demek istiyorlar ki bu sistem, bu statüko olduğu gibi devam etmezse size hayat tadı yok diyorlar. Dolayısıyla Ergenekon ve balyoz davalarının işaret ettiği bir zihniyet vardı. Bu darbeci zihniyettir. Bakın son zamanlarda faiz değişikliğiyle deniyor ki, rejimi değiştirmek istiyorlar. Rejim üzerinden bir gerginlik yaşatmak istiyor CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. Aslında bugüne kadarki darbeler rejim bu en son darbeyi hariç tutarsak Kenan Evren rejimi korumak için 27 Nisancılar, 28 Şubatçılar, 1960cılar, 70ciler hepsi rejimi koruma bahanesiyle ortaya çıkan darbelerdir.

Kara: FETÖ’nün yerine başkaları gelebilir mi?

Arseven: Sadece FETÖ’ye kilitlenmemek lazım. FETÖ’nün yerini almak isteyen FETÖ’nün meydana getirdiği darbeci yapının boşluğunu almak isteyenlerde var. Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı’ndan açığa alınan bazı statükocuların açığa alınan büyük bir bölümü geri alındı. Bunlar uzaklaştırılmıştı geri alındı. Türkiye darbeciler arasına seçim yapmak zorunda değil. Sadece milletin tercihini önemseyenlerden bir başkasını paydaş olarak alırsak CHP zihniyetine, şu veya şu şekilde bel bağlarsak yani yine denize düşme psikolojisi ile bel bağlarsak yine böyle bir tehlike olabilir. Onun için bunların hiçbirine gerek yok, gücümüzün farkında olmamız lazım. 

Kara: Yeni bir kriz olabilir mi?

Arseven: Allah’ın izni ile mazlumlardan ve milletimizden aldığımız dualar bizleri ayakta tutacaktır. Sosyal medyadaki teziratlara da karşı son derece uyanık olmamız gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde MİT müsteşarının ses kayıtları diyerek bir ses kaydı dolaştırıldı. Yine dünyanın yükü 62 yaşında bir liderin omuzlarında 10 gündür uykusuz diyerek bir moral çökertme operasyonu içerisindeler. Bir kere şunu söyleyeyim batı medeniyeti tamamen çökmüştür. Kendi problemlerini aşacak güce sahip değildir batı. Batı yaşlanmıştır, sosyal devlet olma özelliği ölmek üzeredir. Batının pek çok ülkesinde uyuşturucu merkezleri vardır.  Türkiye çok zor bir süreçten geçiyor. Ama Amerika ve batı bölgeleri daha çok sıkıntı içerisinde. Bir daha darbe olur mu? Ekonomimiz krize girer mi? Hayır darbe de olmaz, Allah’ın izniyle boş bırakacak değiliz. Bu toprakların duaları bizleri koruyacaktır. Türkiye ekonomik krize girmeyecek, bunun önlemini aldı. Türkiye Avrupa Birliğini eskisi gibi merkez alan bir ülke değil.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.