Batıkent İlkyerleşim Anaokulu açık hava sınıfı kurdu

Ankara Batıkent İlkyerleşim Anaokulu gerçekleştirdiği “Okul Öncesi Eğitimde Açık Hava Sınıfı; Eğitimde Sınıf Duvarlarının Ötesine Geçtik!” projesi ile eğitim amaçlı gittiği Finlandiya’da önemli deneyimler yaşayarak Ankara’ya dönerek örnek çalışmalara imz

Batıkent İlkyerleşim Anaokulu açık hava sınıfı kurdu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Batıkent İlkyerleşim Anaokulu gerçekleştirdiği Avrupa Birliği (AB) Erasmus+ K101 “Okul Öncesi Eğitimde Açık Hava Sınıfı; Eğitimde Sınıf Duvarlarının Ötesine Geçtik!” projesi ile eğitim amaçlı gittiği Finlandiya’da önemli deneyimler yaşayarak Ankara’ya dönerek örnek çalışmalara imza attı.  Okul bahçesi açık hava sınıfına dönüştürülürken, açık havada eğitim desteklendi.

anaokulu-22.jpg

AÇIK HAVA SINIFI

Batıkent İlkyerleşim Anaokulu Okulu 1980 yılında kurulmuş fiziksel koşulları bakımından pek de uygun olmayan devlete bağlı bağımsız olarak çalışan kurumdur. Okulda bulunan öğrenciler 3-5 yaş grubundan oluşuyor. Okulda 4 adet derslik bulunuyor. Çocukların vakit geçireceği, fiziksel aktiviteleri gerçekleştireceği, enerjilerini atabilecekleri her hangi bir alan, merkez, atölye vb. bulunuyor.

OKULUN İÇ MEKANLARI

Çocuklar Ekim ayında havaların soğumaya başlamasıyla sınıflarına girerler ve ta ki havaların ısınmaya başladığı Nisan ayına kadar dört duvar içerisinde eğitimlerini sürdürürler. Okulun bu fiziksel yetersizliğinden çocukların daha az etkilenmeleri ve çocukları sınıf duvarlarının ötesine çıkarmak için, AB Erasmus+ K101 “Okul Öncesi Eğitimde Açık Hava Sınıfı; Eğitimde Sınıf Duvarlarının Ötesine Geçtik!” proje ekibiyle oluşturuldu. Bu ekibin üstün gayret ve çabalarıyla, 2020 yılında KA101 Projesi AB Ulusal Ajans’a sunulan 5122 projeden uygun kriterleri taşıyan 212 projeden biri olmayı hak etmiş ve başarılı bulundu. Pandemi koşullarında dolayı proje süreci uzasa da, 2022 Temmuz ayında Okul Müdürü Nevriye Erdurcan ve Okul Öncesi Öğretmenleri Filiz Metin ve Zehra Gürer Finlandiya’da “Sınıf Dışı Eğitim” alanında eğitim alarak, Finlandiya eğitim sistemini yerinde gözlemleyip ve deneyimlediler.

PROJE HAREKETLİLİK EKİBİ

Finlandiya Hareketliliği sonrasında, yapılan incelemeler ve alınan eğitimler sonucunda; 2022-2023 eğitim öğretim yılında öğretmenlerin ve velilerin de desteği ile okul bahçesini “Açık Hava Sınıfı”na dönüştürüldü. Her gün ve her hava koşulunda, okul öncesi eğitim programı etkinliklerini, en az 1 saat, grup öğretmenleri ile açık havada gerçekleştiriliyor.

AÇIK HAVADA EĞİTİM İLE BİRLİKLE NELERİ HEDEFLİYORUZ?

Öncelikle artık mevsim gözetmeksizin çocuklarımızı her durum ve şartta açık havaya çıkarıp orada eğitim almalarını, çevreye duyarlı, doğayı koruyan ve saygı duyan bireyler yetiştirmeyi, çocukların küçük yaşlardan itibaren doğayla tam temas etmelerini, çevreyle olan ilişkilerinde fiziksel gelişimin yanı sıra sosyal, duygusal, bilişsel ve öz bakım becerileri yönünden de gelişim göstermelerini, çevre ile iletişim kurma seviyelerinin artırmalarını, çocukların fiziksel olarak doğaya temas etmelerini, yaparak yaşayarak öğrenmelerini, takım çalışmasını ve birlikte hareket etmelerini, sorumluluk almalarını ve aldığı sorumluluğu yerine getirmeye çalışmalarını, konuşma becerilerini geliştirmelerini, hayal gücünü artırmalarını, keşfetme ve merak duygularını artırmalarını, çevresinde bulduğu her materyali değerlendirmelerini ve problem çözme becerilerini öğretmenlerinden alıyorlar.

anaokulu-21.jpg

AÇIK HAVA SINIFI

Batıkent İlkyerleşim Anaokulu’nun açık hava sınıfında yer alan eğitimler; Su ve duyu oyunları merkezi, açık hava sınıfı kütüphanesi, hayvan bakım merkezi ve ekolojik bahçe, fen ve matematik merkezi, böcek oteli, dramatik oyun merkezi, müzik merkezi, sanat merkezi ve psikomotor oyun merkezleri ve bisiklet parkından oluşmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.