Bilinmeyen en az nüfuslu ülkeler

Türkiye’nin en az nüfuslu ili Bayburt iken dünya ülkelerinden Sealand 27 kişilik az nüfusuyla dikkat çekti.Biletall blog dünyanın en az nüfuslu ülkelerini bizlere aktardı.

Bilinmeyen en az nüfuslu ülkeler
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye’nin en az nüfuslu ili Bayburt iken dünya ülkelerinden Sealand 27 kişilik az nüfusuyla dikkat çekti.Biletall blog dünyanın en az nüfuslu ülkelerini bizlere aktardı.
Türkiye’nin en kalabalık ili İstanbul 15 milyon iken, en az ili Bayburt 80 bin kişiyle en az nüfuslu il olarak belirlenirken dünya ülkelerinden en az nüfuslu ada ülkesi ise 27 kişilik nüfusuyla Sealand olarak belirlendi.Küreselleşen dünyayla birlikte göçler,doğum ve ölümlerle beraber değişen nüfus ve etnik değişiklikle beraber ülkelerde düzensiz dağımlımlar meydana geliyor. İçinde bulduğumuz dünyanın bir çok ülkesini ziyaret edemesekte ,Biletall blog bizlerin isminden bile bir haber olduğu dünyanın en az nüfuslu ülkelerini araştırarak aktardı.

1563777367_falkland_adalar__.jpg

EN AZ NÜFUSLU ÜLKELER SIRASIYLA

İlk sırada gelen,Sealand,27 nüfuslu İkinci Dünya Savaşı sırasında İngilizler deniz kalesi olarak inşa etmiş 550 metrekarelik  ada şeklinde dünyanın en küçük ülkesi. Pitcairn Adaları, 50 nüfuslu  volkanik kökenli bu adada sadece korsanların yaşadığı, geçmişte gemilerin limanı haline dönmüş bir konum teşkil ettiği söyleniyor. Vatikan İtalya’nın Roma kentinde bulunan 500 nüfuslu bir yer,turistik olan bu ülke turistlerle beraber 1500 kişiyi bulabiliyor. Niue, 1624 nüfusuyla dünyanın bir ucundaki en az nüfusu olan ülkelerinden biri. Ulaşımı oldukça zor olan bu ülkeyi James Cook keşfetmiş. Tokelau, 1948’de kurulmuş, 1411 kişilik nüfusuyla bir ada ülkesi konumunda. Falkland Adalarına adını veren Hollandalı Sebald de Weert adlı kaşifin keşfettiği söyleniyor. Falkland Adaları, 2932 nüfuslu olduğu düşünülen bu ülke balık avcılığı ve koyunculuk ile uğraşıyor. Saint Helena, Birleşik Krallık’a bağlı son seçimlere göre 4255 nüfuslu, volkanik tabanlı bu ada yüzyıllarca denizler bakımından büyük önem teşkil etmiş ,sürgün edilen en bilinen kişi ise Napolyon olduğu biliniyor.Montserrat nüfusu 4000-6000 arasında değişiklik gösteren volkanlarla çevrili bir ülke.1492 yılında Kristof Kolomb’un keşfettiği söyleniyor. Nauru,10 bin nüfuslu ulaşım sıkıntısı olan bir ülke olduğu belirtiliyor.
1563777367_montserrat.jpg

1563777367_tokelau.jpg

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.