Bu simitçi çok farklı! Simitçiden karaoke mikrofonlu pazarlama taktiği

Zonguldak Alaplı'da seyyar simit satan 40 yaşındaki Ali Turan, müşterilerine hoparlörlü karaoke mikrofonla sesleniyor. 

Bu simitçi çok farklı! Simitçiden karaoke mikrofonlu pazarlama taktiği
Yayınlanma:
Güncelleme:

Zonguldak Alaplı'da seyyar simit satan 40 yaşındaki Ali Turan, müşterilerine hoparlörlü karaoke mikrofonla sesleniyor. 

Uzun zamandır simit satışlarının azalması üzerine, simit arabasıyla mahalle mahalle, sokak sokak gezerek simit satmaya başladı. Satışı artırmak için bununla da yetinmeyen Turan, satışları arttırmak için internette gördüğüm karaoke mikrofonu satın alarak müşterilerine hoparlörlü karaoke mikrofonla "taze simit" diye sesleniyor, müzik yayını yapıyor. Güler yüzü ve neşeli tavırlarının yanı sıra satış tekniğiyle de müşterilerin takdirini kazanan Turan, kazancını büyük oranda artırdı. Simit satışlarının düşmesi üzerine bu yola başvurduğunu anlatan Turan, daha çok ilgi çekmek için de hoparlörlü mikrofonla müşteriye seslenmeye karar verdiğini belirtti. Ali Turan, zamanla bu şekilde satışların arttığını söyleyerek, "Günde ortalama 80 simit satarken bu uygulamayla 200 simit satabiliyorum. Bu uygulamadan ben de Alaplı halkı da çok memnun" dedi. 

simitçiler.jpg
Turan, işini gururla ve severek yaptığını anlattı. "Mesleğimiz icabı simit satıyoruz,bunun utanılacak bir durum yok. Sonuçta ekmeğinin peşindesin. İnsan istediği sürece ekmeğini taştan dahi kazanır. Yaptığım işten zevk alıyorum" diyen Gül, vatandaşın simidi keyifle aldığını, keyifle de yediğini aktardı. 

Alaplı sakinlerinden Hakkı Can, Turan'ın simit satış tekniğini güzel bulduğunu, mikrofonla satış yapmasını çok beğendiğini anlatarak, müzik eşliğinde satışı renkli bulduğunu aktardı. 

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.