Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş:Devlet millet el ele yaraları sarmak için canla başla çalışıyoruz

Hatay'da depremzede ailelere ziyaret eden ve moral veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Devlet millet el ele yaraları sarmak için canla başla çalışıyoruz." dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş:Devlet millet el ele yaraları sarmak için canla başla çalışıyoruz
Yayınlanma:

Hatay'da depremzede ailelere ziyaret eden ve moral veren Başkan Aktaş, " Devlet millet el ele yaraları sarmak için canla başla çalışıyoruz." dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'yi yasa boğan depremlerin 2. haftasından itibaren Hatay'da konteyner kentler oluşturmak, seyyar tuvalet ve banyolar kurmak için yoğun mesai harcıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan Türkiye genelinden gelen yardımların dağıtımıyla da depremzedelerin yaralarını sarmaya çalışıyor.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE EKİPLERİ HATAY'DA ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR

Rutin yardım dağıtımlarının yanında afetzedelerden gelen özel taleplerle de yakından ilgilenen Büyükşehir ekipleri, Antakya’nın Tanışma Mahallesi’nde ailesiyle birlikte çadırda kalan ilkokul 4. sınıf öğrencisi Mehmet Sefa Keser'in sosyal medyadan yaptığı kitap isteğine duyarsız kalmadı. Küçük Mehmet Sefa'nın istediği kitaplar, Büyükşehir ekipleri tarafından kısa sürede kendisine ulaştırıldı. Bunun yanında Antakya'nın Çekmece Mahallesi'nde evleri yıkıldığı için çadırda yaşayan Şefika - Süleyman Aşkar çiftinin yüzde 99 fiziksel ve zihinsel engelli oğulları Mehmet Ali Aşkar için sosyal medyadan yaptığı konteyner talebi de yine Bursa Büyükşehir ekipleri tarafından karşılandı. Aşkar ailesi için 2 adet konteyner ile seyyar tuvalet ve banyo kuruldu.

bursa-001.jpeg

Hatay'da konteynırları gezen Başkan Aktaş, küçük Mehmet Sefa'yı kaldığı çadırda, Mehmet Ali Aşkar'ı da yeni kurulan konteyner evlerinde ziyaret etti. İlk olarak Antakya merkezde konteynere yerleştirilen 30 yaşındaki Mehmet Ali Aşkar'ı ziyaret eden Başkan Aktaş, engelli gencin babası Süleyman ve annesi Şefika Aşkar ile ablası Sema Bostancı ile bir araya geldi. Deprem sırasında ve sonrasında ailenin yaşadıklarını ilk ağızdan dinleyen Başkan Aktaş, aileye geçmiş olsun dileklerinde bulundu ve ihtiyaç halinde desteklerinin devam edeceğini vurguladı.

Başkan Aktaş'ın 2. durağı ise sosyal medyadan kitap isteğinde bulunan Mehmet Sefa'nın ailesiyle birlikte kaldığı Tanışma Mahallesi'ndeki çadır oldu. Baba Abdülvahit ve anne Sultan Keser'in 4'ü kız, 6 çocuğuyla birlikte kaldığı çadırda yapılan sohbet, depremzede aileye büyük moral oldu.

"DEVLET MİLLET EL ELE YARALARI SARMAK İÇİN BÜYÜK BİR MÜCADELE VERİYORUZ"

Bugüne kadar görülmemiş çok büyük bir afetin yaşandığını işarete eden Başkan Aktaş, "Devlet millet el ele yaraları sarmak için büyük bir mücadele veriyoruz." dedi.

Aktaş, Hatay'da hayat normale dönene kadar Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bölgede çalışmaya devam edeceklerinin de belirtti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.