Bu sene 8 Mart’ı buruk kutluyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın hazırladığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle 81 ilde, 973 ilçede il ve ilçe başkanları düzenledikleri eş zamanlı basın açıklaması ile kamuoyuyla paylaştı.

Bu sene 8 Mart’ı buruk kutluyoruz
Yayınlanma:

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın hazırladığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle 81 ilde, 973 ilçede il ve ilçe başkanları düzenledikleri eş zamanlı basın açıklaması ile kamuoyuyla paylaştı. Düzenlenen basın açıklamasında başta kadın cinayetleri olmak üzere kadınların yaşadığı ekonomik sorunlardan, kadın-erkek eşitliğinden, kadın istihdam gücüne ve ülkemizde meydana gelen depremler sonrası büyük sıkıntı yaşayan kadınlara yardım konusunda önemli açıklamalar yaptı. İşte Aylin Nazlıaka’nın basın açıklamasında öne çıkanlar;

DÜNYANIN BÜTÜN KADINLARIYLA BİRLİKTE DAYANIŞMA İÇİNDE EŞİTSİZLİĞE MEYDAN OKUYORUZ

Türkiye’de 6 Şubat gün Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizde meydana gelen depreme değinen Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “Bu sene 8 Mart’ta içimizde hem bir burukluk hem de büyük bir umut var. Üzgünüz çünkü “sesimi duyan var mı?” diye seslenirken enkaz altında yaşamını kaybeden canların yüreğimizde acısı var. Umutluyuz çünkü beceriksiz ve liyakatsiz kadrolar tarafından yönetilen ülkemizin kaderini değiştirecek olan örgütlü gücümüz ve kararlılığımız var. Üzerinden bir ay geçen bu deprem hiç kuşkusuz ki herkesi, ama en çok da kadınları, çocukları, engellileri ve yaşlıları etkiledi. İktidarın eşitsizliği besleyen zihniyeti nedeniyle, bakım yükü afet bölgesinde de kadının sırtında. Derin bir acı yaşayan kadınlar, yüreğine taş basıp yemek yapmak, ailedeki çocuğa, yaşlıya, engelliye bakmak, çadıra su taşımak, çamaşır yıkamak gibi işleri de üstlendi. Halen barınma, tuvalet ve banyo sorunu çözülmemiş olan insanlar var. Bu koşulsuzluklar en çok da kadınları zorluyor” şeklinde konuştular.

KADINLAR GELECEKSİZ, ÇOCUKLAR EĞİTİMSİZ KALDI

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremlerde, evsiz kalan yüz binlerce yurttaşın sırtlarına bütün bu zorlukları yüklenerek farklı illere göç etmesinin kadınlar ve çocuklar üzerindeki etkisini konuşan başkanlar, “Deprem nedeniyle yurtlarından edilen çocuklar en temel ihtiyaçları olan eğitimden mahrum kaldı. Aynı zaman da iş hayatına atılan kadın vatandaşlarımız işsiz kaldı. Türkiye’de her üç kadından sadece biri kayıtlı ve tam zamanlı istihdamda yer alıyor. Tablo bu kadar ürkütücü iken, yaşanan deprem binlerce kadını işsizlik kıskacına hapsetti. Depremde kadınlar, kanından, canından, malından olduğu yetmezmiş gibi, bir de işsiz kaldı. Geleceksiz kaldı” dediler.

DEPREMİN YARALARINI BİRLİKTE SARACAĞIZ

CHP Kadın Kolları başkanlarının ortak basın açıklamasında depremzede kadınlar unutulmadı. Yapılan açıklamada kadınlar için hazırlanan porjeler şu şekilde sunuldu, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak afet bölgelerindeki depremzede kadın ve çocuklar için Kadın Danışma Merkezleri kurduk. Bugün bu merkezleri depremden etkilenen illerimizde halkımızın hizmetine açıyoruz. Yaşam Hak Kadın Danışma Merkezlerimizde kadın kolları üyelerimiz görev alacak. Burada psikolojik destekten hukuki danışmanlığa, kadınlara özel ihtiyaç malzemelerinin temininden sağlık hizmetlerine her türlü desteğin verilmesini sağlayacağız. Kadın Danışma Merkezlerimizde kadına yönelik şiddete ve çocuk istismarına karşı da bilinçlendirme çalışması yürüteceğiz. Genel Merkezimiz bünyesinde 7/24 hizmet sunan 444 82 85 hattımızı arayan kadınlara tek tek çözüm üreteceğiz” dediler.

8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN!

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanları “Yaşanan bu enkazın altında kalan iktidarı, tarihin tozlu raflarına kaldıracağız. Cumhuriyetimiz, 100. yılında yeniden kimsesizlerin kimsesi olacak. Önümüzde bir seçim var. Millet İttifakı olarak, ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün laik, çağdaş ve demokratik Türkiye anlayışını bu topraklarda yeniden hâkim kılacağız.

Bu seçim biz kadınlar için ölümle yaşam arasındaki ince çizgidir. Yaşamımız ya pamuk ipliğine bağlı ya da güvenli olacak. Ya kadını eşya gibi gören zihniyete teslim olacağız ya da eşit yurttaş olarak insan onuruna yakışır şekilde yaşayacağız. Ya emeğimiz gasp edilecek ya da emeğimizin karşılığını aldığımız güvenceli işlerde, güven içinde çalışacağız.

Ya afetler karşısında çaresiz kalacağız ya da bilimin ışığında tedbirler alacağız. Ya çocuklarımızı geleceksizliğe mahkûm edileceğiz ya da çocuklarımıza aydınlık yarınlar inşa edeceğiz.

Buradan ülkemizin bütün kadınlarına çağrı yapıyoruz; Ayağa kalkın! Gelin! Halil İbrahim sofrasına birlikte oturalım. Bizim yolumuz da yapacaklarımız da belli. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, hakkın, hukukun ve adaletin sağlandığı, hepimizin eşit, hepimizin tok, hepimizin güvende, hepimizin özgür olduğu bir düzen kurmak için geliyoruz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz kutlu olsun!” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.