CHP’nin konuğu gençler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, TBMM’de buluştuğu ‘Biz Topluluğu’ üyeleri ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.

CHP’nin konuğu gençler
Yayınlanma:

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) ziyaretine gelen “Biz Topluluğu” üyeleriyle bir araya geldi. Topluluk Başkanı Canboray Soykan ve yönetim kurulu üyeleri ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüştü. Kılıçdaroğlu, gençlerle yaptığı sohbette 14 Mayıs seçimleri için destek istedi.

CHP’li Kaya, üniversitelerin kapatılmasından dolayı gençlerin mağdur olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Üniversitelerin kapatılma gerekçesi olarak yurtları sundular. Mesela Trabzon’da kalan depremzedelerin yüzde 13’ü yurtta kalıyor. Onun dışında yurtlar boş. İstanbul’da sadece bir yurtta kalınıyor, onun dışındaki yurtlar bomboş. Yani yurtlarda kalma gerekçesiyle üniversiteleri yüz yüze eğitimden uzak tutmak akıl kârı değil.”

Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay’ın depremde en çok etkilenen ve tahribata uğrayan illerden olduğunun altını çizen Kaya, “Bu 4 ilde bugün ilkokul birinci sınıftan, lise son sınıfına kadar eğitime başlandı. Depremin yaşandığı bir bölgede yüz yüze eğitim var ama üniversitelerde yüz yüze eğitim yok” dedi.

biz-toplulugu-chp.jpg

PANDEMİDE BİR KUŞAK KAYBOLDU

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, pandemi sürecinde öğrencilerin mağdur olduğuna dikkati çekerek, çağrıda bulundu.

Kaya, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Pandemide bir kuşağı kaybettik. Şimdi depremde de bir kuşağı kaybettirmek üzere kurgulanmış bir anlayış var. Burada öğrenci topluluğuyla birlikte bir çağrı yapmak gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı; ‘her şartta okul açık olmalı’ diyorsa bunu Mustafa Kemal Atatürk’ün savaş koşullarında eğitime devam etmesinden esinleniyor. Yapılması gereken şey hiç zaman kaybedilmeden üniversitelerin yüz yüze eğitime geçilmesi gerekiyor. Burada üniversite rektörlerinin, YÖK başkanı, dekanlar ve üniversitedeki hocaların susmaması gerekiyor.”

Türkiye’nin “demokratik” bir ülke olması gerektiğine işaret eden Kaya, “Biz Topluluğu kendi içinde demokrasiyi egemen kıldık. Biz Topluluğu kendi içinde demokrasiyi özümsemiş ve hayata geçiriyorsa bir parti de kendi içinde demokrasiyi özümseyip hayata geçirecek ki ülkeye demokrasi gelsin” diye konuştu.

“Biz Topluluğu” Başkanı Canboray Soykan ise Biz Topluluğu’nun hazırladığı “Biz Gençlerin Gözünden Türkiye” kitabı hakkında Yıldırım Kaya’ya bilgi verdi.

Soykan, “Gençlerin derdini anlatmaya çalıştık. Çünkü bize sormadan tanımlıyorlar. Gençlik algısı var ama gençler esasında ne ister ne düşünür, dertleri nelerdir? Onlar biraz siyaset ve sivil toplum alanında eksiklerdi” dedi.

biz-toplulugu.jpg

Biz Topluluğu üyelerinden biri olan genç ise “Bu dosyanın içerisinde bizim geleceğe, 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilme sürecinde ve seçildikten sonra biz gençlerin ne beklediği var. Temelde nedir? Beklentilerimiz; daha özgür bir toplum, korkmadan, susmadan ve çekinmeden görüşlerimizi, fikirlerimizi dile getirebileceğimiz kamusal alan” ifadelerinde bulundu.

Üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi sebebiyle gençlerin sıkıntı yaşadığından bahseden genç, üniversitelerin kapanmasıyla birlikte eğitimin aksadığını ve uygulamalar konusunda geride kaldığını da ifade etti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.