Derik Kaymakamının davasında 7 tutuklama

10 Kasım'da PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Mardin Derik Kaymakamı Safitürk davasında adliyeye sevk edilen 29 şüpheliden 7'si tutuklanarak cezaevine gönderildi

Derik Kaymakamının davasında 7 tutuklama
Yayınlanma:
Güncelleme:

Mardin'de terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen, Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit olduğu saldırıyla ilgili adliyeye sevk edilen 29 kişiden 7'si tutuklandı.

KAYMAKAMLIK YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ VE ZABITA AMİRİ DE TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında emniyet ve jandarma ekiplerince gözaltına alınan 71 kişiden, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 29'unun savcılıktaki sorguları tamamlandı. Sorgularının ardından 17 kişi salıverildi. Mahkemeye çıkarılan 12 şüpheliden aralarında Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Tahsin Erdaş ile yeğeni olan Yazı İşleri Şefi Şerif Mesutoğlu ve Derik Belediyesi Zabıta Amiri Vedat Erol'un da bulunduğu 7'si tutuklandı, 5'i ise serbest bırakıldı. Gözaltındaki 42 kişinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

KAYMAKAM SAFİTÜRK MAKAM ODASINDA ŞEHİT EDİLMİŞTİ

İçişleri Bakanlığınca KHK gereği Derik Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk, Derik Kaymakamlığı'ndaki makam odasında PKK'lı teröristlerce 10 Kasım'da düzenlenen saldırıda şehit olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.