Devlet Bahçeli: Türkiye'yi yöneten iktidar değişmedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Aziz milletimizin sandık vasıtasıyla verdiği mesaj mühimdir. MHP bu demokratik mesajı almış, seçim sonuçlarının değerlendirmesini yapmak üzere kolları sıvamıştır" dedi.

Devlet Bahçeli: Türkiye'yi yöneten iktidar değişmedi
Yayınlanma:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin sonuçlarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Nitekim milli iradenin sandıkta tecelli ettiğini belirten Bahçeli, yazılı açıklamada, milletin sandıkta verdiği mesajın mühim olduğunu ifade ederek, "Elbette aziz milletimizin takdir ve tercihi başımızın üstündedir. Sandıktan çıkan demokratik karara saygımız da tamdır. Aziz milletimizin sandık vasıtasıyla verdiği mesaj mühimdir. MHP bu demokratik mesajı almış, seçim sonuçlarının değerlendirmesini yapmak üzere kolları sıvamıştır" dedi.

Bahçeli, milletimiz yerel seçimler kanalıyla bilhassa sosyal ve ekonomik sıkıntılarını paylaştığını dile getirerek, "Önümüzdeki sürecin gündem konusunu tayin etmiştir. Egemenlik milletindir, yetki milletindir, siyasi istikrarı ekonomik istikrar ve gelişmişlikle perçinlemek hepimizin ortak sorumluluğudur." ifadelerini kullandı.

Bahçeli, 31 Mart seçimlerinin Türk demokrasi hayatının yüksek bir standarda ulaştığını, bu konuda dünyaya örnek teşkil ettiğini adeta belgelediğini vurguladı.

"SEÇİME KATILIM ÖNCEKİNE ORANLA DÜŞMÜŞTÜR"

Ekonomik şikayetlerin toplumsallaşıp siyasal alana sirayetiyle tepkisellik dozu bir hayli fazla olan sonuçlar ülke genelinde tezahür ettiğini belirten Bahçeli, seçime katılım oranının da bir önceki seçimle mukayese edildiğinde düştüğü gözlemlendiğini, 31 Mart seçimlerinde, önümüzdeki beş yılın yerel yöneticileri belirlendiğini kaydetti.

Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı’nın mücadele ettiğini belirten Bahçeli, Türkiye'de bu seçimle iktidarın değişmediğini anımsatarak, şu açıklamalarda bulundu:

"DEM takviyeli Cumhuriyet Halk Partisi’nin konjonktürel kimi rahatsızlık ve memnuniyetsizlikten istifade ederek sivrildiği açıktır. Fakat Türkiye’yi yöneten iktidar değişmemiştir. Sanki iktidar değişikliği olmuş gibi dedikodu çıkaran, erken seçim yaygarası koparan, bu kapsamda akıl tutulması yaşayan çevrelerin şuursuzca hareket etmesi tek kelimeyle aymazlık ve ahlaki çarpıklıktır. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi görevinin başındadır. Her alanda atılım ve reform hamlelerine kararlılıkla devam edecektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan devletin başıdır ve desteğimiz sonuna kadar arkasındadır."

"TÜRKİYE'Yİ YÖNETEN İKTİDAR DEĞİŞMEDİ"

Her alanda atılım, reform hamlelerine kararlılıkla devam edileceğini söyleyen Bahçeli, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan devletin başıdır ve desteğimiz sonuna kadar arkasındadır. Türkiye'yi yöneten iktidar değişmedi" diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.