Diploma dolandırıcıları taksit dönemine geçti

Sahte diploma yapan dolandırıcılar, artık diplomaları taksitle satmaya başladı. Konuya ilişkin olarak operasyon yapılmaması tepki çekiyor. İşte detaylar…

Diploma dolandırıcıları taksit dönemine geçti
Yayınlanma:

Türkiye’de diploma sahtekarları ekonomik krizi bahane ederek, sahte diplomaları artık taksitle satmaya başladı. Sahte diplomaları kategorilere ayırıp fiyatlandıran ve diploma başına ortalama 8 ile 20 bin lira alan dolandırıcılar, sahte diplomanın fiyatını 2 ile 5 bin liraya düşürdü. Dolandırıcılar, sahte diplomalara bin lira peşin ödeme ve 3 taksit getirdiler. Sahte diploma için hiçbir şekilde operasyon yapılmaması tepki çekiyor.

Dolandırıcılar, sahte diploma kategorileri ve fiyatları şu şekilde ifade ettiler:

Sahte lise diploması aylık 330 lira

Ön lisans diploması bin lira

Lisans diploması bin 200 lira ve 3 taksitle satıyor.

“GERÇEK DİPLOMALAR YAPIYORUZ”

Diploma sahtekarlığı yapan bir şirket, konuyla ilişkin olarak, "Biz çok paracı da aç gözlü de değiliz. Ekonomik krizin farkındayız. 10 binlerce lira da istemiyoruz. Biz işin hakkını ve işinizi görecek, gerçek diplomalar yapıyoruz" diye konuştu.

“OKULA GİTMEDEN DİPLOMA ALMAK ARTIK MÜMKÜN”

Sözcü'den Sultan Uçar'ın haberine göre; diploma sahtekarlığı yapan başka bir şirket, “Bizler sizlere kolaylık için varız. Okula gitmeden diploma almak artık mümkün. Diplomalarımız orijinalinden farksız. Diploma için yıllarca üniversiteye gidip dirsek çürütmenize gerek yok. Okulu bitirmişsiniz gibi e devlette ve YÖK'te kayıtlı gerçek diplomalar yapıyoruz. Sahte değil, e devlet kayıtlı diplomaları, en geç 7 günde gönderiyoruz” şeklinde konuştu.

“DİPLOMANIZ E DEVLETTE GÖZÜKTÜKTEN SONRA 3 TAKSİTLE ÖDEYEBİLİRSİNİZ”

“Değerli müşterilerimiz” diye sahte diploma alıcılarına çağrıda bulunan bir başka şirket ise, “150'den fazla üniversite diplomasını yapıyoruz. Ödemeyi peşin almıyoruz. Biz çok paracı da aç gözlü de değiliz. Bize yetenle yetiniyoruz. Ekonomik krizin farkındayız. 10 binlerce lira da istemiyoruz. Biz işin hakkını ve işinizi görecek, gerçek diplomalar yapıyoruz. Diplomanız e devlette gözüktükten sonra 3 taksitle ödeyebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.