Dışkapı Hastanesi'nde tedavi olmak isteyen vatandaşlar zor günler geçiriyor

Ankara’da ki devlet hastanelerinde yaşanan yoğunluklar vatandaşın muayene olmasını zorlaştırmaya devam ediyor.

Dışkapı Hastanesi'nde tedavi olmak isteyen vatandaşlar zor günler geçiriyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara’daki Devlet hastanelerinde yaşanan yoğunluklar vatandaşın muayene olmasını zorlaştırmaya devam ediyor. Sağlık sektöründe yapılan yatırımlar her geçen gün artarken, Devlet hastanelerindeki yoğunluklar ise vatandaşların zor zamanlar geçirmesine neden oluyor. İnternet ve telefon üzerinden alınmaya çalışılan randevular 10 gün sonraya veriliyor. Hastanenin bilgi işlem bölümünde randevu almaya kalkan vatandaşa ise sabah sabah 5-6 saatlerinde gelerek sıraya girmeleri gerektiği ifade ediliyor.

TÜRKİYE SAĞLIKTA ÇAĞ ATLIYOR VATANDAŞ RANDEVU ALAMIYOR

Başta Ankara olmak üzere Türkiye genelindeki özellikle Devlet hastaneleri sağlık sektöründe adeta çağ atlıyor, ama vatandaş bu durumdan hiçte memnun değil. Hastanelerdeki yoğun hasta kuyrukları randevuları 10-20 gün sonrasına atarken hastaneye giden vatandaşlara ise sabah 5-6 saatlerinde gelerek randevu alması için sıraya girmeleri gerektiği söyleniyor.

ESKİDEN DE MUAYENE OLAMAZDIK ŞİMDİ DE OLAMIYORUM

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Dışkapı Hastanesi’nde tedavi görmek için randevu alamayan Esma T. “İnternetten randevu aldım. Beni başka polikliniklere verdi. Dışkapı Hastanesi Merkez binasında randevu almak istedim 10 gün sonra ya bana randevu verdiler. Bende kabul etmedim hastaneye geldiğimde sabah 8.30’da bilgi işlem de ki bayan arkadaş bana sabah 5-6 saatlerinde gelmem gerektiğini söyledi. Bende muayene olmaktan vazgeçtim. Onca yapılan yeniliklere rağmen ben bir vatandaş olarak hastaneye gittiğimde muayene olamıyorum. Eskiden hastalar SSK’sı olmadığı için Yeşil Kartı olmadığı için hastanelerde muayene olamazdı. Şimdi ise yoğunluktan muayene olamıyor. Bu duruma yetkililerin biran önce el atması lazım” dedi.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.