Doğan Taşdelen'e son görev

Geçtiğimiz günlerde yaşadığı ani rahatsızlık sonucu hayata gözlerini yuman eski Çankaya Belediye Başkan Doğan Taşdelen, kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Doğan Taşdelen'e son görev
Yayınlanma:
Güncelleme:

Geçirdiği kalp krizi sonucu 11 Temmuz'da hayata veda eden, Türkiye siyaset tarihinin önemli ismi, 1989-1999 yılları arasında iki dönem Çankaya Belediye Başkanlığı yapan, mevcut başkan Alper Taşdelen'in babası Doğan Taşdelen, yıllarca hizmet ettiği Çankaya'dan sonsuzluğa uğurlandı.  

Doğan Taşdelen için ilk tören Çankaya Belediyesi Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Cemevi'nde yapıldı. Ailesi, Çankaya Belediyesi çalışanları, sevenlerinin ve çok sayıda partilinin katıldığı Cemevi'ndeki cenaze törenin ardından Doğan Taşdelen'in naaşı yıllarca yönettiği Çankaya Belediyesine getirildi. 

ecy74c2xsaiqgun.jpeg

Başkanlık Binası'nda düzenlenen törende konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Ben sadece babamı değil, Çankaya'nın mimarı, kalbi insan sevgisiyle dolu bir insanı, önderimi, ışığımı, kutup yıldızımı kaybettim. O sadece benim babam değildi. Çankaya'da, belediyemizde hepimizin babasıydı" dedi. 

Duygu seline dönüşen konuşmasında babası Doğan Taşdelen'in kendi için çizdiği yolda azimle çalışacağına, Çankaya için, Türkiye için daha çok çalışacağına söz veren Başkan Taşdelen şunları söyledi:

"Babam Doğan Taşdelen'in en büyük eseri Çankaya Belediyesiydi... Burada işçi dostu, sosyal demokrat belediyeciliğin en güzel örneklerini verdi. Çankaya sosyal demokrat belediyeciliğin pusulası oldu. Babamın eserine, bu belediyeye her zaman sahip çıkacağıma, Çankaya için her zaman daha da çok çalışacağıma tüm belediye ailem önünde, babamın huzurunda söz veriyorum.  Biliyorum ki onun yolundan yürümek istiyorsak, onun ideallerini yaşatacağız. O yüreği sevgi dolu bir insandı. Doğan Taşdelen'i sevmek çalışmaktan geçer, dürüst ve namuslu olmaktan geçer. Doğan Taşdelen'i sevmek, halktan, özgürlükten, Mustafa Kemal Atatürk'ten yana olmak demektir. Hepimiz onun bu ideallerine sahip çıkacağız. Ben Doğan Taşdelen'in oğlu olduğum için çok şanslıyım. Sizler böyle bir babanın böyle bir belediye başkanın çalışma arkadaşı, yoldaşı olduğu için çok şanslısınız. Çok güzel bir insanı kaybettik. Yüreğinde asla kin olmayan, nefret olmayan, yüreğinde insan sevgisi olan birini kaybettik. Sadece babamı değil çok güzel bir insanı kaybettim. Herkesi kucaklayan, zindanlardan, işkencelerden çıkaran herkese sahip çıkan biriydi. Sivas katliamında tüm engellemelere rağmen tüm cenazeler için koşan biriydi. 12 Eylül'den sonra DİSK açıldığında, işçilerin yeniden örgütlenmesi için gece gündüz çalışan biriydi. İşçinin, emekçinin her zaman yanında oldu, onların da babası oldu. Evet bugün zor bir gün... Can Yücel'in şiirindeki gibi ‘Bu hayatta ben en çok babamı sevdim’. O benim için bir dağdı. Çok yürekli bir insandı. İnsanın yere göğe sığdıramadığı, dağ gibi gördüğü babasını mezara sığdırması kadar zor bir şey yok... Huzurunuzda bir kez daha söz veriyorum,  önderim, ışığım, kutup yıldızım senin izinden devam edeceğiz. Senin tüm vasiyetlerine sahip çıkacağız. Senin en büyük eserin Çankaya Belediyesi'ne başta ben evladın Alper, buradaki yüzlerce binlerce evladınla birlikte sahip çıkacağız. Daha fazla çalışacağız, daha fazla üreteceğiz ve bu belediyeyi daha da fazla yücelteceğiz. Hepimizin başı sağ olsun."

 

2020_07_13_doğan-taşdelen_cenaze-töreni_kocatepe-camii-(3)-(1).jpg


Binlerce Çankayalının katıldığı Çankaya Belediyesindeki törenden sonra Doğan Taşdelen, Kocatepe Camisi’nde kılınan öğle namazının ardından Karşıyaka Mezarlığında toprağa verildi.
 

asdasda.jpg

 

Kocatepe Camisi’ndeki cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, CHP Grup Başkanvekilleri, CHP Genel Başkan Yardımcıları, İyi Parti Grup Başkanvekilleri, Genel Başkan Yardımcıları, milletvekilleri, eski bakanlar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçe belediye başkanları, Taşdelen'in ailesi, yakınları ve mücadele arkadaşları katıldı.  

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.